Kehity sellaiseksi kuin haluat: syyskuuta 2011

8. syyskuuta 2011

Follow up or FAIL


Mitä kannattaa tehdä sen jälkeen, kun on tavannut jossakin mielenkiintoisen tyypin ja päässyt jopa juttusille? On kyse sitten flirttailusta, uusiin kavereihin tutustumisesta tai verkostoitumisesta, niin mahtava sääntö on ”Follow up or FAIL” eli ota yhteyttä kohtaamisen jälkeen tai EPÄONNISTU (Never Eat Alone, Keith Ferrazzi). On siis oltava aloitteellinen, iik! Sen lisäksi, että kerron, miksi kannattaa ottaa yhteyttä, kerron myös, miten se kannattaa tehdä. 


Miksi follow up?
 

Uusiin ihmisiin yhteyden ottaminen jännittää vähemmän harjoituksen myötä (ja kun huomaa, kuinka mahtavat seuraukset rohkealla tutustumisella on). Kun muistat aina follow upin, niin tutustuminen on entistä helpompaa, hauskempaa ja hyödyllisempää. Ihmiset eivät usein muista sinua pitkään, jos et itse ota heihin yhteyttä kohtaamisenne jälkeen. ”Jos ihmiset tietäisivät, kuinka vähän muut heitä oikeasti ajattelevat, he loukkaantuisivat.” on joku viisas joskus sanonut.


Mussunmussun mutku mussunmussun tekosyy mussunmussun


Monen suusta kuulee seuraavaa: ”Hän ei puhu minulle. Hän ei kutsu minua mihinkään. Hän ei ottanut yhteyttä.” Ydin on siinä, että valittaja ei itse ole valmis tekemään juuri mitään muuta kuin valittamaan kohtalostaan. Tai sitten surkuttelija luulee tehneensä paljonkin tutustumisen eteen, vaikka hän todellisuudessa ei ole saanut viestiään perille.


"Jos haluu saada, niin on pakko antaa."
- Nikke T 

Jos haluaa tutustua uusiin mahtaviin tyyppeihin, saada kutsuja erilaisiin tapahtumiin ja kokea enemmän hienoja keskusteluja, niin täytyy tehdä paljon aloitteita ja follow uppeja. On annettava itsestään hieman enemmän. 


Harrison-Stetson menetelmällä olen saanut selville, että noin 5 % ihmisistä on aloitteellista porukkaa. Kuitenkin myös muun porukan joukossa on paljon mahtavia tyyppejä, joihin kannattaa tutustua. Jos siis odotat, että tuo aloitteellinen 5 % tutustuu sinuun, jäät paljosta paitsi. Ota ohjat omiin käsiisi, tee hyvät follow upit ja nauti.

 

Kuinka follow up?
 

Samana iltana tai seuraavana päivänä lähetetty tekstari, facebook-viesti tai sähköposti on kiva vaihtoehto. Kukkien lähettäminen tai oven taakse ilmestyminen voi mennä jo liiaksi yrittämiseksi monessa tapauksessa.



Kirjoita viestiin:

  1. Vastaanottajan nimi
  2. Oli hauska tavata + tapaamispaikka
  3. Viittaus keskusteluunne (esim. kysymys, toteamus tai linkki)
  4. Ei-painostava epämääräinen ehdotus seuraavasta tapaamisesta 
  5. Oma nimesi

Kohdan 4. voi halutessaan jättää pois, ja toivottaa vaikka tsemppiä uuteen viikkoon tai hyvää viikonloppua.

Esimerkiksi viesti voi kuulua näin:
 
Hei Bono,
Oli hauska tavata eilen Bradin synttäreillä. En ennen tiennytkään, kuinka paljon keilapallo vaikuttaa keilaustulokseen. Voitaisiin vaikka joskus jatkaa keskustelua siinä uudessa burgeripaikassa.
Terveisin George

 


Yleensä kaveri vastaa sinulle ja saat hänen viestistään selville, kannattaako seuraava tapaaminen toteuttaa ja koska. Kun sinulle joskus ei vastata, niin syynä on yleensä unohdus tai kiire. Jos viestittelynne ei tunnu tällä kertaa johtavan luontevasti tapaamiseen, niin olette kuitenkin jo hieman parempia tuttuja tällaisen viestin jälkeen.


Teetkö itse follow upisi jotenkin eri tavalla? Ihmetyttääkö jokin kohta? Voit kysyä kommentoimalla tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen karla@jaanmurtajat.fi

Hauskaa syyskuun alkua!

 

P.S. Kesän Jäänmurtajat ihmissuhdetaitokursseilta tuli ihanan positiivista palautetta. Voit lukea lisää kursseista täällä.

Olin todella onnellinen, kun eräs kurssilainen kuvaili kurssia yhdeksi elämänsä parhaista kokemuksista. Toinen kiitti minua äskettäin hyvistä neuvoista, joiden avulla hän on tutustunut moniin upeisiin tyyppeihin. Kiitos teille osallistujat ja järjestelyissä auttaneet!



Parhain terveisin,
Karla Nieminen

Yrityksestäni ja kursseistani voit lukea lisää osoitteesta
http://www.jaanmurtajat.fi

  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...