Kehity sellaiseksi kuin haluat: helmikuuta 2013

1. helmikuuta 2013

Kun muut ärsyttävät, vika on sinussa


Pitämilläni ihmissuhdetaitokursseilla käy paljon henkilöitä, jotka haluaisivat tutustua uusiin mielenkiintoisiin tyyppeihin. On melko yllättävää, että usein heitä yhdistää sama vaiva: heidän mielestään suunnilleen kaikki ihmiset ovat tylsiä, ärsyttäviä tai muuten epäkelpoja tutustuttaviksi. Jos siis koet itsesi yksinäiseksi tai haluat muuten tutustua uusiin ihmisiin, niin kannattaa tarkistaa ensiksi oma asenteesi muita kohtaan. 


Tässä kirjoituksessa kerron, miksi muiden tuomitseminen ja yleinen negistely ovat turhaa haitallista toimintaa ja miksi kannattaa siirtyä hauskoihin tyyppeihin ennakkoluulottomasti tutustumiseen.

Vinkkejä hankalien ihmisten kanssa toimimiseen löydät tästä aiemmasta postauksestani.


Yöh! Miksi kukaan ei voi haista hyvälle, missään, ikinä? Kuva: Canine to Five


Missä tavata ihmisiä, kun kaikkialla on ihan tylsää?


Ensiksi kannattaa oppia sietämään tylsiä tilanteita ja iloitsemaan niissäkin. Jokainen tapahtuma ei voi olla mahtava. Jokainen keskustelu ei voi olla tajunnanräjäyttävä. Jokaisessa hyvässäkin keskustelussa on hetkiä, jolloin sinua ei oikein kiinnosta. Jos pyrit kaikin keinoin välttelemään tylsiä tapahtumia ja hetkiä, päädyt todennäköisesti yksin kotiin nyhjöttämään päivästä toiseen. 

Itse käyn nykyään paljon erilaisissa tapahtumissa ja pyrin keskustelemaan paljon erilaisten ihmisten kanssa. Tapahtumista ja keskusteluista ehkä puolet ovat edes jollain lailla mielenkiintoisia. Mutta sellaista se elämä on, ja se mielenkiintoinen puoli... Oh boy, se on uskomatonta settiä, ja siksi täällä maan päällä ollaan! Go! Live & enjoy!


Ei ole ystäviä, kun kaikki tässä maailmassa ovat ihan tyhmiä, nyyh

Kaverit ovat välillä ihan kauheita: he eivät kuuntele, eivät kysele oikeita kuulumisia, myöhästelevät, unohtavat lupauksensa, eivät soita takaisin, eivät tajua juttujasi, harrastavat ihan vääriä asioita, kertovat huonoja mielipiteitään ja toimivat välillä ihan väärin ja liian hitaastikin. Sellaisia virheellisiä olentoja me kaikki ihmiset vain olemme. Sinä et ole täydellinen ja ei ole kukaan muukaan. On hyvä hyväksyä tämä ja sallia kaikille jonkin verran epätäydellisyyttä. Sen sijaan, että etsit ja huomioit virheitä, kokeile etsiä kivoja juttuja ja hauskoja piirteitä. Unohda ne huonot asiat.

Mutta entä jos siinä toisessa on ihan oikeasti vikaa ja paljon? Tällaisessa tapauksessa sinulla on kaksi vaihtoehtoa: muuta suhtautumistasi kyseiseen tyyppiin tai etsi parempaa seuraa. Voit oikeasti vaikuttaa vain omaan toimintaasi ja olet itse vastuussa siitä, millaisessa seurassa vietät aikasi. Aina on vaihtoehtoja, vaikka ne eivät aina ole helppoja. Mitä yksinäisyyden tunteeseen tulee, niin sitä tuntevat kaikki. Me jokainen näämme itsemme täysin erilailla kuin kaikki muut ihmiset, ja siitä johtuen tunnemme itsemme erilaisiksi, ja välillä hyvinkin yksinäisiksi. Tsemppiä, kyllä se siitä! Ou jee!


We all are... Kuva: libertygrace0


Mitä kaikkea voit saada ja oppia muilta tolloilta

Lyhyesti: kaiken. Pidemmin: Jokainen on mestari jossain. Vaikka kaverisi olisi kuinka huono tahansa esimerkiksi huolellisuudessa, niin hänellä voi olla käsittämätön kyky kuunnella tai esiintyä. Voit varmasti oppia häneltä jotakin. Olet jokaisen maailman ihmisen kanssa eri mieltä jostakin, joten älä välitä siitä, vaan etsi niitä mielenkiintoisia tai yhteisiä hauskoja juttuja. 

Joskus tärkeä apu tiukkaan tilanteeseesi voi tulla miltä vain yllättävältä suunnalta, joten älä polta siltoja, vaan pyri rakentamaan niitä. Vaikka joku tyyppi olisi mielestäsi vähän tylsä, niin hänen kauttaan tapaamastasi tutusta voi myöhemmin tulla uusi paras ystäväsi. Elämä on mukavampaa, kun näät ihmisen kuin ihmisen samanarvoisena ja mielenkiintoisena, on hän sitten mies, nainen, lihava, laiha, kaunis, ruma, rikas, köyhä, tyhmä, viisas, juttumies tai ujo. Anna muiden olla sellaisia kuin he ovat ja haluavat olla. Those who hear not the music think the dancer is mad!



Anna Nicki Minaj:n hullutella mielin määrin. Don't be a hater!


Ei siis haittaa, vaikka joku ei ole kanssasi samaa mieltä. Voit silti olla hänen ystävänsä ja jättää hänen tuomitsemisensa väliin. Älä yritä osoittaa joka virhettä maailmassa. Ei niistä mariseminen kuitenkaan korjaa mitään. 

Tee asioille jotain, ja muista puhua ja nauttia kaikista hyvistä puolista! Erinomaista talven alkua!




P.S. Tämän kevään Jäänmurtajat Ihmissuhdetaidot -viikonloppukursseilla Helsingissä on vielä joitakin paikkoja jäljellä. Mikäli kurssi johonkin muuhun paikkaan kiinnostaa tai mieleesi tulee kysymyksiä, niin laita mailia: karla@jaanmurtajat.fi

Ihmissuhdetaidot-kurssisisältö ja lisätiedot



P.P.S. Olin radiohaastattelussa YLE Puheella 14.1.13. Kuuntele tämä, jos haluat ihmissuhdetaitovinkkejä mm. työpaikalle:


Puheen iltapäivä: Menesty hyvillä ihmissuhdetaidoilla






P.P.P.S. Jäänmurtajat vinkkejä löydät myös seuraavasta Me Naiset -lehden 49/12 artikkelista:


"Miten päästä juttusille vieraiden kanssa?"






 
Parhain terveisin,
Karla Nieminen

Yrityksestäni ja kursseistani voit lukea lisää osoitteesta
http://www.jaanmurtajat.fi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...