Kehity sellaiseksi kuin haluat: Nalle taskuun, mirri kaulaan ja menoksi

3. toukokuuta 2011

Nalle taskuun, mirri kaulaan ja menoksi

 
Minkälainen ulkonäkö herättää luottamusta ja kiinnostusta? Onko parempi sulautua joukkoon vai pukeutua erittäin huomiota herättävästi? Paras vaihtoehto on useimmiten tasapaino: kannattaa erottua, mutta kuitenkin näyttää riittävästi ympäristönsä ihmisiltä. Seuraavassa vinkkejä ja perusteluja sekä erottumiseen että sulautumiseen.


Ole samanlainen, koska...

Ihmiset pitävät samanlaisista ihmisistä
 

Oletko ollut vaihdossa? Mitä tapahtuu usein ensimmäisten viikkojen jälkeen, on ihmisten jakautuminen ryhmiin kotimaidensa mukaan. Vaikka jokin toinen suomalainen ei Suomessa olisikaan paras ystäväsi ja hänellä ei ole kanssasi samoja kiinnostuksen kohteita, niin jotenkin kummasti vaihdossa olette parhaita ystäviä. Ihminen automaattisesti tuntee olonsa kotoisaksi mahdollisimman samanlaisen ihmisen kanssa. Samanlaiset kuuluvat samaan heimoon. Samanlaiset ovat onnellisimpia parisuhteessa (Bast Kast, Rakkauden selitys).

Kehonkielen ja tutustumisen mestari Nicholas Boothman (How to Make People Like You in 90 seconds or less) kertoo aloittavansa koulutukset kirjoittamalla taululle ”I like you”. Hetken päästä hän paljastaa lauseesta puuttuvan sanan: koko totuuden kertoo ”I AM like you”. Ihmiset pitävät itsestään ja itsensä kaltaisista ihmisistä. Yksi tehokas keino tämän totuuden avulla luottamuksen herättämiseen on synkronointi. Kun jäljittelet pukeutumisen lisäksi myös kehonkielessä keskustelukumppaniasi, niin pysytte samalla aaltopituudella. Tämä tapahtuu hyvissä keskusteluissa automaattisesti.

 

Stereotypiat vaikuttavat elämääsi  


Olen oikeasti tosi iloinen ja hauska
tyyppi. Pidän vain tästä tyylistä.

Ihmiset luovat ensivaikutelman sinusta ensimmäisten sekuntien aikana tapaamisestanne. Tätä ensivaikutelmaa on vaikea muuttaa ja usein se jo määrää, tutustutteko enempää. Vaikka kaikki ihmiset eivät olekaan sellaisia kuin heidän pukeutumistyylinsä antaa olettaa, niin suurin osa ihmisistä olettaa heidän olevan. Esimerkiksi monet blondit paljastavasti pukeutuvat naiset ovat fiksuja ja mukavia, mutta hyvin harva olettaa niin. Eräs arvoiltaan erittäin konservatiivinen kaverini pukeutuu kuin surffari tai skeittari ja ihmettelee, kun ihmiset eivät helposti ymmärrä hänen haluttomuuttaan juoda viinaa tai kaataa naisia.

Kannattaa miettiä, pitääkö erikoisesta tyylistään niin paljon, että jaksaa joka päivä kaikkialla todistella olevansa erilainen kuin tyyliin liitetty stereotypia antaa olettaa. Monelle et edes ehdi todistella: He tekevät omat päätöksensä sinusta jo ennen tapaamistasi ja eivät koskaan keskustele kanssasi. Tällaiset ulkonäöstä välittävät ihmiset eivät ole pieni vähemmistö. Me kaikki teemme koko ajan päätelmiä muiden ulkonäön perusteella tietoisesti ja tiedostamattamme.Ole erilainen, koska...

Jäät paremmin mieleen

 Kaikki haluavat tutustua uusiin mielenkiintoisiin tyyppeihin. Ikävä kyllä usein tuttavuus ei koskaan syvene tarkemmaksi tutustumiseksi, koska kumpikaan ei ota uudelleen yhteyttä ("Follow up or Fail!" – Keith Ferrazzi, Never Eat Alone). Sen lisäksi, että sinun kannattaa muistuttaa toista itsestäsi ja kohtaamisestanne ottamalla yhteyttä, kannattaa sinun auttaa tutustumista myös hieman huomiota herättävällä ulkonäöllä. Anna muille jokin asia ulkonäössäsi, jonka perusteella heidän on helpompi muistaa sinut. Etsi siis itsellesi tunnusmerkki.

 K. Ferrazzi piti uransa alkuaikoina aina mirriä eli rusettia kaulassaan. Jos tarkkailet tunnettuja onnistujia, niin hyvin monella heistä on joku yksityiskohta ulkonäössään, joka erottaa heidän muista. Toisilla tuo yksityiskohta on luonnostaan, esimerkiksi afro, todella persoonallinen ääni tai kahden metrin pituus. Toisten pitää olla oma-aloitteisempia. Jos olet keskipitkä keskimääräinen ihminen, niin kokeile vaikka jotakin seuraavista: huomiota herättävä koru, erikoiset kengät, omaperäinen hiustyyli, vahva huulimeikki, erottuva hattu, siisti tatuointi... Tasapaino tulee kuvioihin siinä, ettet valitse kaikkia edellisiä.


Joku, joku, joku, se kiva keltainen Paavo, joku, joku...


Erikoisena olet kiinnostava

 Ihmiset haluavat uusia mielenkiintoisia asioita omaan elämäänsä ja toimivat sen mukaisesti. Tilanteisiin kannattaa mennä parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi antamaan muille uusia hauskoja juttuja, eikä vain etsimään niitä itselleen. Jos näytät siltä, että sinulla on paljon kiinnostavaa kerrottavaa ja annettavaa, saat muilta positiivista huomiota. Olet kiinnostava näyttämällä kiinnostavalta. 


Jos herätät huomiota, ihmiset myös päättelevät, että haluat huomiota ja tulevat helpommin juttelemaan sinulle. Jos olet harmaampi kaveri, niin moni luulee, ettet halua keskustella muiden kanssa eikä sinulla edes olisi keskusteluun paljoa annettavaa. Positiivinen huomio johtaa usein hauskoihin hetkiin ja uskomattomiin tilaisuuksiin.

Pokaajat (pick up artists, kirja The Game, Neil Strauss) ovat vieneet erottuvan ulkonäön hyödyntämisen huippuunsa. He riikinkukkoilevat. Kaksimetrinen Mystery käyttää kiiltaviä paitoja, meikkiä, nahkahousuja ja tolppakenkiä. Baareihin pokaaja voi mennä vaikka stetsoni päässä, nalle taskussa tai todella monella korulla varustettuna. Tällainen ulkonäkö luo parhaassa tapauksessa itsevarman ja kiinnostavan vaikutelman. Erottuva henkilö on kaikkien kiinnostuksen kohteena, jää mieleen ja tarjoilee muille helppoja keskustelun aloituksia. Kiinnostunut tyttö voi esimerkiksi tulla kyselemään pokaajalta taskussa olevasta nallesta. Itse olen tutustunut moneen tyyppiin, kun he ovat tulleet keskustelemaan korvani lävistyksestä.

 

Lisäys omista kokemuksistani: 
Yksi syy erottua on myös se, että tuttusi huomaavat silloin sinut paremmin. Nykyään, kun hiukseni ovat punaiset, on todella helppoa löytää tuttuja lounastauolla ruokalasta tai vappuna väkijoukosta. Monet meistä etsivät tilanteista tuttuja, joiden kanssa vaihtaa kuulumisia. Ärsyttävän usein kaverit kuitenkin hukkuvat ihmismassaan tapahtumissa ja hauska kohtaaminen jää tapahtumatta.
 

 
Hyvää toukokuuta :)

 

P.S. Monen on vaikea uskoa, että oma ihastus on kiinnostunut hänestä romanttisessa mielessä. Kiinnostus jää suurella todennäköisyydeellä vain kiinnostuksen tasolle, jos et pidä flirttitutkaasi päällä ja tartu pieniin vihjeisiin. Harva uskaltaa kertoa sinulle kiinnostuksestaan selväsanaisesti, jos ei ensin ole saanut sinulta rohkaisua flirtin muodossa.
 

Surkuhupaisia kokemuksia siitä, kuinka kaksi toisistaan kiinnostunutta ihmistä ei ole huomannut toistensa selvästikään ilmaistua kiinnostusta löydät seuraavista linkeistä:
http://www.reddit.com/r/AskReddit/comments/ci4px/male_redditors_what_are_so 
http://www.reddit.com/r/AskReddit/comments/ci4th/female_redditors_what_hints_have_you_given_that/

Vinkkejä flirttailuun löydät esimerkiksi kirjoista The Game (Neil Strauss), Superflirt (Tracey Cox) ja How to Have Confidence and Power in Dealing With People (Les Giblin). Aiheesta on myös tulossa muutama blogikirjoitus.


(Linkki kirjoittamaani Pelimies-sarjaan)Parhain terveisin,
Karla Nieminen

Yrityksestäni ja kursseistani voit lukea lisää osoitteesta
http://www.jaanmurtajat.fi


  

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kirjoitukseksi ovat aivan loistavia. Olet todella mukavan oloinen ja karismaattinen ihminen kivalla äänellä varustettuna. Sinun luentojakin on kiva kuunnella! Kiitoksia tästä blogista!

Karla Nieminen kirjoitti...

Wau mikä palaute, paljon kiitoksia kannustuksesta! Hieno kuulla, että minua on ollut kiva lukea ja kuunnella. Blogin sekä luentojen pitäminen ja kehittäminen jatkuvat koko ajan, joten toivottavasti niistä on sinulle tulevaisuudessa entistäkin enemmän hyötyä ja hauskaa!

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...