Kehity sellaiseksi kuin haluat: Case: Suuteleminen ja koskettaminen

15. joulukuuta 2011

Case: Suuteleminen ja koskettaminen


Vastaan mielelläni mailitse (karla@jaanmurtajat.fi) tai facebookissa kysymyksiin. Julkaisen blogissa joitakin kysymyksiä ja vastauksia, mikäli kysyjä antaa luvan. Ensimmäinen kysymys koskee tutustumista, tarkemmin sanoen koskettamista ja suutelua romanttisessa mielessä tutustuessa.


Meillä kaikilla on joskus ulkopuolinen ja toivoton olo


Lukijan kysymys:

"Minulla ei ole ollut paljoa tyttöystäviä. Olen päässyt edellisestä erostani yli, mutta kaipaan nyt paljon sitä onnea, mitä toinen ihminen tuo. Tykkään tavata ihmisiä, tuntea muita ja keskustella muiden kanssa, mutta olen aina ollut huono keskustelujen aloittamisessa ja tutustumisessa, varsinkin naisten kanssa. Erityinen ongelma minulle on ihmisten koskettaminen ja suutelu.

Voinko oppia koskemaan ihmisiä luontevasti? Milloin on oikea hetki suudella? Olen tyytyväinen muihin elämäni osa-alueisiin, mutta naisten kanssa minulla ei ole oikein koskaan sujunut hyvin. Haluan muuttaa tämän. Haluan olla onnellinen. Ihmiset ympärilläni tekevät sen kaiken niin helposti." 

- Mies, 24 v.


Vastaus:

Hienoa, että haluat tavata uusia ihmisiä ja kehittää itseäsi, etkä ole jäänyt kotiin surkuttelemaan. Mielestäni ihminen voi muuttua, kun hän haluaa sitä itse ja tekee töitä muutoksen eteen. Toista ihmistä on hyvin hankala muuttaa.

Koskettaminen voi tuntua epäluonnolliselta esimerkiksi siksi, ettet ole lapsena tottunut koskemaan muita tai siksi, että vanhemmillasi ei ole ollut tapana koskettaa toisiaan sinun läsnäollessasi. Koskettaminen on ihmisille tärkeä yhteenkuuluvuuden väline, jota kannattaa opetella käyttämään, jotta tutustut helpommin ihmisiin ja voit vahvistaa yhteenkuuluvuuden tunnetta.

Kun ystävien koskeminen, esim. kättely ja halaaminen, tuntuu luonnolliselta, niin on helpompi koskettaa oikean ihmisen sattuessa kohdalle myös romanttisessa mielessä. Kannattaa siis aloittaa harjoittelu ystävistä ja perheenjäsenistä. Kättele ja halaa heitä aina kuin on mahdollista. Tehosta puhettasi sopivan paikan tullen koskemattamalla heitä olkapäähän. Tämä voi olla aluksi helpompaa uusien kaverien kanssa, jos vanhat ystävät ovat jo tottuneet siihen, ettet koskaan kosketa heitä.

Kuten kaikissa ihmissuhdetaidoissa, myös koskettamisessa ja suutelussa tilannetaju on hyödyllinen asia. Voit kehittää tilannetajuasi tarkkailemalla, miten muut ihmiset koskettavat toisiaan tai suutelevat. Suosittelen, että tarkkailet ihmisiä paljon livenä tapahtumissa, etkä vain esimerkiksi elokuvista, musavideoista tai tv-sarjoista. Vaikka niistäkin voi oppia paljon, niin usein oikeat tilanteet ja käytös eroavat niistä merkittävästi. Frendit tv-sarjan hyvin erilaisten ihmisten aina sujuva keskustelu jatkuvine ylinokkeline kommentteineen on esimerkki täysin epäluonnollisesta tilanteesta.

Suuteluun kerron yksi ja puoli vinkkiä: katsekontakti ja katsekontaktikolmio.


Varokaa, tuollaisesta katseesta saattaa seurata suutelua!


Hienot hymyt, mutta huom: katseenne eivät ole suutelusuuntaan


Ennen kuin kannattaa koskea tai suudella ketään, on hyvä katsoa heitä silmiin. Katsekontaktia on yleensä hyvässä keskustelussa jopa 70 prosenttia ajasta. Katsekontaktia voi harjoitella aluksi vaikka aurinkolasit päässä. Katso kaikkien tapaamiesi henkilöiden, jopa vastaan kävelijöiden ja kassojen, silmien väri. Joillekin harjoittelu on aluksi helpompaa lapsien tai vanhuksien kanssa keskustellessa (Good-bye to Shy, Leil Lowndes). Riko katsekontakti mieluiten katsomalla sivulle tai ylös. Jos aina rikot katsekontaktin katsoen alas, annat helposti ujon ja sulkeutuneen vaikutelman.

Jos et katso kiinnostuksen kohdettasi silmiin, niin ette todennäköisesti pääse koskaan suutelemaan. Suutelua ennen yleensä katsellaan silmiin ja mahdollisesti hymyillään. Sitten tuntuu oikealta (ja näyttää äärettömän imelältä) ja suutelo alkakoon. Suutelua edeltävässä katsekontaktissa avuksi voi olla katsekontaktikolmio. Työtilanteissa ihmisten katse yleensä liikkuu silmien ja nenän välimaastossa (pieni kolmio). Flirttaillessa katseen kolmio suurenee, esim. välille silmät-suu ja sitten myöhemmin ehkä vielä alemmas...

Lisää flirttailuvinkkejä löytyy esimerkiksi kirjasta Superflirt (Tracey Cox).

Koskettaminen on aiheena myös tässä blogikirjoituksessa.

Edellinen kysyjä toteaa lopuksi "Ihmiset ympärilläni tekevät sen kaiken niin helposti." Tämä ei tietenkään pidä paikkansa, vaikka kysyjästä on siltä tuntunut. Myöhemmin aiheena blogissa on ongelman "byhyy, kukaan ei pidä minusta, kaikki muut osaavat ja minä olen ihan erilainen" ratkaiseminen. Keksin siihen mennessä paremman otsikon kyseiselle kirjoitukselle...


Kosketelkaa toisianne!


Kaikkialla asuvat ovat tervetulleita
P.S. Espoon työvaenopistossa järjestetään ensi keväänä Jäänmurtajat viikonloppukurssit tammikuussa ja helmikuussa. Tammikuun kurssi on jo täynnä. Helmikuun kurssi järjestetään 4-5.2.2012. 


Täällä kurssikuvaus: https://ilmonet.fi/ilmo/#KurssitiedotView-113344-3-&f

ja täällä ilmoittautumisohjeet: http://tinyurl.com/dyz3nk2


P.P.S. Blogin kommentointi ei jostain syystä usein toimi. Voit kommentoida myös facebookissa, sähköpostitse osoitteeseen karla@jaanmurtajat.fi tai palautelomakkeella.
Parhain terveisin,
Karla Nieminen

Yrityksestäni ja kursseistani voit lukea lisää osoitteesta
http://www.jaanmurtajat.fi/

4 kommenttia:

Tarvo kirjoitti...

Mä sain ensi suudelmani niin, että ensin nainen oli kosketellut mua niin paljon ja sanonut mua viehättäväksi, että uskoin että se on musta viehättynyt ja haluaa suudella. Joten suljin silmät, hengitin muutamia kertoja syvään keräten rohkeutta ja sitten avasin silmät katsoin häntä ja kysyin: "Haluatko suudella mua?", hän vastasi "Mitäs luulet". Tässä on tärkeää tietää että tuohon kysymykseen "Ei" tarkoittaa eitä, mutta kaikki muut mitkä voidaan luokitella "ehkä" -luokkaan tarkoittavat "Kyllä". Joten siis, sanoin "Katsotaan", hivelin sormellani poskeaan ja suljin silmät ja suutelin.

Ei saa kysyä "voiko sua suudella", vaan "Haluatko", jos nainen sanoo "EN!!" Siihen voi sanoa vaikka että "No vaikutit siltä että olisit halunnut" Esim. vaikka hän oli koskettanut tai jotain. Tämä ohje tulee Mystery-nimiseltä pokaajalta ja on tainnut olla ainakin "The Game" -kirjassa.

Toisen suudelmani sain niin, että juttelin puolitutun, minusta mahdollisesti kiinnostuneen (tuli kanssani kotiini eräs yö aiemmin) naisen kanssa baarissa. Jotenkin tuli puheenaiheeksi suuteleminen ja sitten kysyin taas saman kysymyksen. "Haluatko suudella minua". Hän alkoi selittää paljon aloittaen "en tiedä, seli seli..." jotenkin sitten vähän epäröin, mutta hän sitten suuteli itse minua, se tosin kesti vain jotain sekunnin.

Jotkut naiset ovat kyllä sanoneet, että EI saa koskaan kysyä naiselta suutelemiseen lupaa ja tuokin kysymys saattaa joidenkin naisten mielestä olla sama kuin kysyisi lupaa. Mutta sitä varmaan pitää kysyä naiselta...

Karla Nieminen kirjoitti...

Kiitos kommentista Tarvo.

Pokaajien suuteluohjeissa on usein hirveä kiire (esim. kannustetaan heti ekalla tapaamisella baarissa suutelemiseen, jolloin se harvoin on kovin merkityksellistä). Mun mielestä voi olla paljon hauskempaa tavata kiinnostuksen kohde vaikka pari kertaa ja sitten, kun tuntee toisen paremmin, tulee se oikea fiilis ja on mukavampi suudella.

Tuohon kysymiseen: Riippuu todellakin varmasti ihmisestä. Jos tunnelma on oikea ja molempien tekee selvästi mieli suudella, niin joissain tilanteissa kysyminen saattaa lässäyttää tunnelman. En kannusta ketään vastaamaan "No vaikutit siltä että olisit halunnut", koska sen idea on saada vastapuolelle vähän paha mieli. Kaikessa aloitteellisuudessa on aina riskinsä, jolloin pitää mun mielestä hyväksyä se, että ei aina onnistu eikä kuitenkaan tarvitse loukata vastapuolta.

Pokaajien ohjeissa on valtavasti hyvää, mutta ehkä nämä suuteluohjeet kuuluvat siihen osioon, joka ei itsestäni tunnu kaikkein järkevimmältä.

Jatketaan keskustelua :)

Hard Man kirjoitti...

Yllättävän hyviä neuvoja täällä. Lisäksi pidin yhteenvedoista lukemistasi kirjoista.

Tämä artikkeli on muuten loistava, ja haluaisin kommentoida paria yksityiskohtaa. Ensinnäkin tuo olkapään koskeminen... Tähän liittyy ns. "Purposeless Hand of Doom:n" vaara; jos veljellinen olkapään koskettelu tuntuu itsestä luonnottomalta, se tuntuu toisesta vielä oudommalta. Sen sijaan halia voi melkein ketä vaan, ja missä vaan, huumorimielessä.

Itselläni oli tämän vuoden alkupuolella vielä sama tilanne, ettei ollut mitään hajua milloin on oikea hetki suudella. Itse ratkaisin tämän ongelman yhdessä (1) illassa vertauskuvallisesti lyömällä ongelmaa toistuvasti tylpällä esineellä.

En voi omaa tapaani suositella ihan kenelle vaan, koska olin sitä ennen, yrityksen ja erehdyksen kautta, tehnyt osaksi persoonallisuuttani, että pystyn menemään puhumaan kenelle tahansa täysin luonnollisesti.

Menin siis yhtenä iltana klubille, ja kokeilin pusuttelua KAIKKINA hetkinä. Siitä seurasi pari wtf-hetkeä vaivautuneen hiljaisuuden kera, sekä yksi tapaus, jossa kielisuutelimme vaihdettuamme sitä ennen vain noin puolitoista lausetta!

Problem solved. Tuon illan saldona sain varsin hyvän perstuntuman siitä, milloin on sopiva hetki suudella. Onneksi ei tarvitse tehdä toista kertaa - ne pari vaivautunutta hiljaisuutta olivat meinaan aika vaivautuneita. _D

Nopeat ratkaisut ovat usein aika radikaaleja.

Karla Nieminen kirjoitti...

Mahtavaa, että pidit lukemastasi Hard Man.

Olkapäähän ei tosiaan kannata koskea teennäisesti milloin vain, ilman syytä. Jos on jokin syy (vaikka materiaalin kokeilu, roskan pyyhkiminen tai seuraaminen jonnekin), niin homma tuntuu luonnollisemmalta. Tällainenkin kosketus rikkoo ihmisten välistä muuria.

Oho, aika crash course kieltämättä tuo sinun suutelun opettelutyylisi :D Varmasti totuttaa hyvin suuteluun, mutta monelle liian raju vaihtoehto kuten sanoit.

Jatketaan keskustelua. Hyvää joulua!

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...