Kehity sellaiseksi kuin haluat: Mistä aion kirjoittaa + kirjasuosituslista

9. helmikuuta 2011

Mistä aion kirjoittaa + kirjasuosituslista


Aloitin selfhelp-kirjojen eli itsensäkehittämiskirjojen lukemisen vuonna 2001, yläasteella. Luin silloin paljon romaaneja, harrastin kaikenlaista ja vietin aikaa kavereiden kanssa. Kuitenkin minusta tuntui, etten osannut luoda toimivia ystävyyssuhteita, puhumattakaan seurustelusuhteesta. Olin onneton. Olin usein stressaantunut, väsynyt, vihainen, pettynyt, yksinäinen, turhautunut ja kateellinen. Päätin tehdä asialle jotain: aloitin terveelliset elämäntavat ja päätin muuttaa asenteeni positiivisemmaksi. Lopetin tekosyiden etsimisen ja olin aidosti valmis muuttamaan ajatteluani sekä käytöstäni.

Kirjoitan blogissa oppimistani käytännön vinkeistä, jotka olisin itse toivonut saavani tietooni jo paljon aiemmin. Löydät kirjoitukset aihepiireittäin täältä. Oma kirjani on "Olet hyvä tyyppi - Opas sujuviin ihmissuhteisiin (Otava)".


Nice Girls Don't Get
the Corner Office:
101 Unconscious Mistakes
Women Make That Sabotage
Their Careers
Joskus selfhelp-innostukseni alussa kirjastossa käteeni sattui Lois P. Frankelin "Nice Girls Don't Get the Corner Office: 101 Unconscious Mistakes Women Make That Sabotage Their Careers". Se oli rakkautta ensi lukaisulla. Tässä kirjassa kerrottiin juuri niistä ihmissuhteisiin liittyvistä nikseistä, joista halusin tietää ja joista kukaan ei ollut ikinä minulle puhunut. Neuvot olivat helppoja lukea ja noudattaa. Hyviä self-help-kirjoja yhdistävät mielestäni tuossakin kirjassa kunnossa olevat asiat: neuvot ovat viihdyttävästi lyhyisiin kappaleisiin kirjoitettu ja helppoja soveltaa käytäntöön. Olisipa sellaisia tietokirjoja enemmän...


Niin alkoi siis suhteeni genren kirjoihin ja onnellinen toimivampi elämäni. Usein kirjoittajat ovat halunneet saada kirjan kansien väliin kaiken, jonka ovat elämänsä aikana elämästä oppineet. Ihmiset ovat mielestäni kaikki pohjimmiltaan melko samanlaisia, joten muiden opeista on ollut itselleni valtavasti hyötyä (ja hauskaa). Blogissa esittelen suosikkejani ja ehkä muutamia inhokkejanikin. Kaikki kirjat eivät yllättäen ole genrensä helmiä, joten kriittisyydelle on paikkansa.

USA:ssa selfhelp-kirjat ovat hyvin suosittuja ja suuri business: Esimerkiksi alan ehdoton klassikko, Dale Carnegien "How to Win Friends and Influence People", on Wikipedian mukaan maailman myydyimpia kirjoja. Amazonin arvosteluista voi kätevästi tarkastaa, mitkä kirjat ovat lukemisen arvoisia. Suosikkikauppani on The Book Depository, josta kirjat saa kotiin ilman toimituskuluja. Osan kirjoista saa kirjastosta (ja suomeksi), mutta itse tykkään lukea kirjat alkuperäiskielellä. Ja sotken ne. Asiat vain tuppaavat jäämään mieleeni paremmin, jos "teen muistiinpanoja" eli alleviivaan ja töhertelen kirjan läpikotaisin enkä koskaan lue töherryksiäni. Äänikirjaversioita on myös saatavilla paljon.

Blogissa käsittelemäni kirjat liittyvät enemmän tai vähemmän ihmissuhteisiin. Oikeastaan kaikki tässä maailmassa tuntuu loppujen lopuksi liittyvän ihmissuhteisiin. Mikäli haluat oppia ymmärtämään ihmisiä paremmin ja toimimaan ihmissuhteissasi paremmin, niin kokeile lukea mainitsemani kirjat. Itse olen hyötynyt niistä suuresti vapaa-ajalla, opiskelussa, työelämässä, ystävyyssuhteissa ja parisuhteessa. Harva keskittyy toden teolla ihmissuhdetaitojensa nostamiseen erinomaiselle tasolle, joten näiden kirjojen opeilla erotut helposti eduksesi töissä ja juhlissa.


Tulen jutustelemaan blogissa ainakin seuraavista kirjoista, jossakin järjestyksessä (sivun lopussa suomenkielinen lista):


Suosikkisivustojani itsensäkehittämisestä ja ihmissuhdetaidoista:
http://markmanson.net/
https://www.youtube.com/user/elliottsaidwhat/videos
http://www.elaparemmin.fi


Hyvä online kirjakauppa/Good online bookstore:
The Book DepositoryOlet hyvä tyyppi - Opas sujuviin ihmissuhteisiin (Otava)Materiaalia suomeksi:

 

P.S. Miksi haluan kertoa kaikille vaivalla oppimani asiat? On mielestäni mahtavaa, että näiden tietojen jakaminen vain kasvattaa kaikkien mahdollisuuksia olla onnellisia ja sosiaalisesti huippuja. Hyvissä ihmissuhteissa ja onnellisuudessa kyse ei ole ihmisten huijaamisesta ja alistamisesta omaan tahtoonsa, vaan muiden auttamisesta oikealla tavalla ja vastapalvelusten saamisesta. 

Perustin vuonna 2011 ihmissuhdetaitokoulutusta järjestävän yrityksen (Jäänmurtajat Oy). Vaikka kerron näitä tietoja eteenpäin työkseni, olen kuitenkin innoissani paljastamassa ilmaiseksi lähteeni. Uskon, että nykymaailmassa tieto ei ole kovin arvokasta. Jokaisen saatavilla on valtavasti ilmaista tietoa. Mikä nykymaailmassa merkitsee on oma persoona: tiedon esitystapa ja kyky solmia kontakteja.Parhain terveisin, 
Karla Nieminen


Yrityksestäni ja kursseistani voit lukea lisää osoitteesta

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Tämä blogi on todella mielenkiintoinen! Harmi vaan, asun niin kaukana Helsingistä ettei kursseille ole varmaankaan mahdollisuutta tulla. Tiedätkö muuten mitään noiden edellä mainittujen tapaisia kirjoja suomeksi? Onhan niitä varmaan paljonkin, mutta haluaisitko suositella jotakin? Yksi suomenkielinen teos tuolla näytti jo olevankin. Kiitos jo etukäteen!

Karla Nieminen kirjoitti...

Kiitos kommentista! Tässä listaa kirjojen suomenkielisistä versioista ja linkki Esa Saarisen kurssivideoihin. Mikäli tästä puuttuu joku suomennettu listan kirja (tai sinulla on muita suomenkielisiä kirjavinkkejä), niin kerro ihmeessä.

Miten saan ystäviä, menestystä, vaikutusvaltaa
Pelimies (The Gamen suomennos)
Superflirtti
Rakkauden selitys
Kiltti tyttö ei pääse pomoksi - 101 tapaa hävitä miehelle (Huom: Suosittelen tätä kirjaa myös miehille, jotka haluavat antaa pätevämmän vaikutelman)
4 tunnin työviikko
Veronica päättää kuolla
Valta. Vallankäytön 48 lakia

http://www.sal.tkk.fi/vanhat_sivut/Opinnot/Mat-2.1197/K2011/

Anonyymi kirjoitti...

Kommentti kirjasta "Olet hyvä tyyppi" (kopio s-postista): Luin kirjasi Karla. se oli hyvä. Jo pelkästään tyyli, jolla kirjoitat, on mahtava. Niin helppoa ja sujuvaa ja jotenkin kevyttä.
Niistä oivalluksista. Olen oivaltanut asiat vuosikymmenten varrella saman suuntaisesti kuin sinä. Toiminta on kaiken a ja o. Vika ei ole aina itsessä, jos ei tule juttuun ihmisten kanssa. Epäonnistumisia ja tyrmäyksiä tulee, mutta niitä ei kannata märehtiä. Viimeisin ehkä oli se suurin oivallus (koska kotona opetettiin etsimään virhettä peilistä ja analysoimaan puhki...).
“Laitan” tyttäreni lukemaan kirjasi. Ainakin hän saa tositietoa ihmiselämästä ja ihmissuhteista ajoissa.

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...