Kehity sellaiseksi kuin haluat: Tinder-sarja 2/3: Millainen on hyvä esittelyteksti Tinder-profiiliin?

10. kesäkuuta 2016

Tinder-sarja 2/3: Millainen on hyvä esittelyteksti Tinder-profiiliin?


Postaussarjan on kirjoittanut ennakkoluuloton ja äärimmäisen utelias itsensäkehittäjä, insinööri Martti Ilvesmäki. Hän uskoo, että kaikki on mahdollista oppia: myöskin ihmissuhdetaidot, joissa hän on omien sanojensa mukaan ollut "aivan käsi". Sarjassa käsitellään keskustelunavauksia, profiilitekstejä ja kuvia Tinderissä.



Aloittaessani kirjoittamaan tätä blogisarjaa, ajattelin Tinderin profiilitekstin olevan se kaikista turhin juttu mistä kirjoittaa. Yllätyin kuitenkin melkoisesti, sillä Tietoja-kentällä on paljon merkitystä. Tässä onkin miehille opin paikka, sillä varsinkin naiset pitävät esittelyä tärkeänä. Tästä kannattaa ottaa kaikki irti – moni ei kirjoita profiilin mitään ja siispä sinulla on tilaisuus erottua joukosta! 


Käyn tekstissä läpi ideoita mitä kirjoittaa profiilin tekstiosioon. Vinkit on pohdittu laadullisessa mielessä, sillä uskon pitkällä aikavälillä laadun voittavan määrän ihmissuhteissa. Parempi siis miellyttää juuri niitä oikeita ihmisiä kuin kerätä mahdollisimman paljon mitä vain matcheja.


 
Mahtavaa tekstiä! Kuva: V. Pustovit


Koulutus tai työ

”Koulutus ja työ... tylsää!” Kuulin kaveriltani väitteen, etteihän tällaisia asioita kannata kertoa profiilissa, koska sitten ei ole mitään, mistä keskustella, kun kaikki on jo kerrottuna profiilissa. Mieleeni tuli, että haluatko tosiaan tavata ihmisen, jonka kanssa voit keskustella jostakin asiasta vain yhden kerran ja sen jälkeen asiasta ei enää voi puhua? Henkilökemioiden toimiessa ei puheen aiheellakaan niin paljoa väliä ole.

Koulutus ja työ on kiva mainita profiilissa, koska ihmiset tuppaavat pitämään samankaltaisista ihmisistä, esim. koulutetut ihmiset saattavat haluta myös kouluja käyneen kumppanin. Samankaltaisuus vetää puoleensa ja tästä päästäänkin seuraavaan aiheeseen...

 

Kiinnostuksen kohteet

Omista intohimoista kertominen on hyvä keino viehättää samoista asioista kiinnostuneita ihmisiä. Samalla kerrot hieman omista elämänarvoistasi; jos kerrot nauttivasi lukemisesta ja kävelyistä, saatat vaikuttaa toisen silmissä ajattelevalta ihmiseltä, josta kenties hänkin voisi pitää. Lisäksi samat kiinnostuksen kohteet voivat hyvinkin olla eduksi siinä vaiheessa kun ollaan matchattu ja aletaan miettiä treffitekemistä: jos molemmat tykkäävät luistella niin mikäs sen parempaa kuin viettää sunnuntaipäivä luistinradalla. 



Luistinradalla voi ottaa kaikki kuviot käyttöön... Kuva: C. Gregor


Pituus

Jos olet pitkä jätkä (>180 cm), kannattaa sinun kertoa pituutesi profiilissasi, se kun on plussaa useimpien naisten silmissä. Toisaalta, lyhyiden miesten ei välttämättä kannata laittaa pituuttaan profiilin - voit missata hyviä tyyppejä.

Valehtelu ei kuitenkaan kannata, vaan pituus on syytä tuoda esiin vaikkapa sitten kuvien avulla. Karu totuus on, että osalle naisista lyhyet miehet voivat olla turn-off. Tästä ei pidä huolestua: Tinderin ulkopuolella asenne ratkaisee enemmän kuin ulkonäkö. Monet tuntemani suositut naistenmiehet eivät suinkaan ole kaveripiirinsä pisimpiä - he tekevät vaikutuksen persoonallaan. Pituus kiinnostaa myös miehiä, joten myös naisten on hyvä tuoda pituuttaan jotenkin profiilissa esiin.

 

Pysy positiivisena

”En tykkää ylipainoisista, tupakoivista valittajista”. Vaikka on reilua olla suora, niin laittamalla negatiivisen kuvauksen profiiliisi, luot samalla negatiivisen ensivaikutelman itsestäsi. ”En etsi yhden illan juttuja” särähtää korvaan kovin negatiivisena. Asia on toki hyvä kertoa, mutta itse suosisin asian esiin ottamista vasta keskustelussa, jottei hyvä ensivaikutelma romutu heti kättelyssä. Valitus existä tai muista menneisyyden pettymyksistä ei myöskään kuulu deittiprofiiliin.

Parempi keino on pyrkiä ilmaisemaan itseään positiivisella tavalla, kertomalla millainen itse olet ja ehkä myös mitä haet. Kappaleen alussa oleva tyyppi voisikin muotoilla viestinsä toisin: ”Olen urheilullinen ja mulla on terveet elämäntavat. Asenteeltani oon tosi positiivinen, toivottavasti säkin oot ;)”. Huomaatko eron? 



Tutustumisessa myönteisyys vie pitkälle. Kuva: K. Dooley


Hyvä kirjoittaja voi saada esittelytekstillä mainiosti omaa persoonaa esille. Oma huumori ja persoona välittyvät tekstin välityksellä yllättävän tehokkaasti lukijalle. Palaute on mielestäni todella oleellista kaikessa, ja voitkin vielä näyttää profiilitekstiäsi lähimmille kavereillesi ja kysyä mielipidettä. Varsinkin vastakkaisen sukupuolen edustajilta saatu palaute on äärimmäisen arvokasta.

Esittelyteksti on siitä kiva, että sen kanssa on vaikea mokata. Oikeastaan ainoa moka on jättää kenttä tyhjäksi. Eli ei muuta kuin tuumasta toimeen ja kenttää täyttämään!


- Martti Ilvesmäki
martti.ilvesmaeki@gmail.com


Sarjan kaikki osat: keskustelunavaus, profiilitekstit ja kuvat Tinderissä.



Jäänmurtajista ja ihmissuhdetaitokoulutuksista voit lukea lisää osoitteesta
http://www.jaanmurtajat.fi

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olin kirjoittamassa pitkää kommenttia, mutta vaatisi vastineen mittaisen tilan että saisin sanottavani sanottua. :D Tässä on vedetty mutkat todella pahasti suoriksi ainakin näin naisen näkökulmasta katsoen, asiat kun ei todellakaan ole ihan noin yksinkertaisia. :)

Karla Nieminen kirjoitti...

Kiitos kommentista. Kerro toki vaikka jotenkin tiivistetysti tai vain osa siitä, mikä jäi hiertämään. :) On aina mielenkiintoista kuulla erilaisia näkemyksiä näistä aiheista.

Omasta naisen näkökulmastani tässä on hyvin tuotu perusasiat esille. Lyhyessä blogitekstissä on vaikeaa käydä kaikkea läpi kattavasti, ja näistä perusperiaatteista voi nähdäkseni olla monille hyötyä. Erinomaista kesän alkua!

Anonyymi kirjoitti...

Mistähän edes lähtisin liikkeelle... :D Ylipäätään mitään yleispäteviä ohjeita on paha antaa, kun esim. nyt Tinder-naiset eivät ole mikään homogeeninen massa, joka reagoi aina samalla tavalla. Kuten eivät miehetkään. Ei ihmisiin tutustumiseen ja vaikutuksen tekemiseen ole mitään yleistä kaavaa - ja tätä on näin sivumainintana aika moni DI minulle treffeillä harmitellut, kun naisten saamista ei voikaan laskea matemaattisesti. :D

En pidä hyvänä neuvona tuota pituustiedoilla "pelaamista" - jos se kumppanin pituus on toiselle kynnyskysymys, siinä ei toisen hurmaava luonne auta. On tosi ikävä ajatus, että toisen mieltymyksiä pitäisi yrittää jotenkin kiertää tai kumota, jokaisella meistä on niihin oikeus.

Toinen juttu on tuo negatiivisuuskysymys. Kun esitetään väite, että kieltomuotojen käyttäminen antaa negatiivisen vaikutelman, se olisi syytä perustella jollakin muullakin kuin mutulla. Aikuinen ihminen tajuaa kyllä, että jos siellä lauseessa on sana ei, se ei kerro koko persoonasta. Koko tekstin sävy on eri asia kuin yksittäiset lauseet. Henk.koht. pidän paljon pahempana vaihtoehtona tuota jälkimmäistä, joka vieläpä päättyy silmäniskuhymiöön. Sitä käyttäisin miehenä hyvin harkiten juuri siksi, että naiset saavat sitä kyllästymiseen asti kaiken maailman ehdotusten yhteydessä. Lisäksi kaikki "ääri-ilmaisut", kuten vaikka tuo "tosi positiivinen" on ainakin mulle varoitusmerkkejä varsinkin, jos niitä ei mitenkään avata.

Siitä olen samaa mieltä, että profiilitekstiä kannattaa näyttää jollekin toiselle ja pyytää kommentteja, jos on yhtään epävarma olo.

Karla Nieminen kirjoitti...

Kiitos kommentista.

"Ylipäätään mitään yleispäteviä ohjeita on paha antaa, kun esim. nyt Tinder-naiset eivät ole mikään homogeeninen massa, joka reagoi aina samalla tavalla. Kuten eivät miehetkään."

Totta. Blogipostaukset tai ohjeet, joissa todetaan, että "se riippuu tilanteesta" koen itse melko turhiksi. Siksi mielestäni on parempi antaa joitain perusohjeita, joita sitten jokainen voi soveltaa.

Pituudesta: Nähdäkseni kirjoitus on kanssasi aika samaa mieltä asiasta. Pituus kannattaa siis kertoa tavalla tai toisella, ja on osalle kynnyskysymys. Siitä olet ilmeisesti eri mieltä kannattaako se aina laittaa kuvaukseen. Mielestäni ei, jos ei koe pituutensa olevan vahvuus. Profiiliteksti on lyhyt eikä siinä pysty kaikkea tuomaan esille, jolloin kannattaa keskittyä vahvuuksiin. Toisen mieltymysten kiertämiseen tai kumoamiseen teksti ei mielestäni kehota.

Sama rajoitetussa tilassa ja tutustumisen alussa myönteiseen keskittyminen pätee tuohon kielteisyyteen: Kun on vähän tilaa kirjoittaa, niin kannattaa käyttää se myönteisten asioiden kertomiseen. Helposti tekstin kokonaisvaikutelma lipsahtaa valittamisen puolelle, jos sinne laittaa pari kielteistä juttua mukaan. Tässä jokainen voi itse päättää, mitä sinne profiiliin lopulta laittaa.

Hyvä pointti, että ääri-ilmaisut ja silmäniskuhymiöt voivat joitakin ärsyttää. Itselleni vielä menisi silmaniskuhymiö, mutta pusuhymiössä menee raja. :D Jos asia mietityttää omaa "kohderyhmää" koskien, niin silloin kannattaa karsia niitä. Tai voi kokeilla paria eri vaihtoehtoa pari viikkoa ja vertailla, miten ne toimivat.

Jokainen saa tosiaan loppupeleissä tehdä juuri kuten haluaa, ja tavoitteeksi kannattaa mielestäni ottaa haluamiensa ihmisten "houkuttelu", ei kaikkien miellyttäminen. Tästä onkin sarjassa ollut puhe, ja lisää siitä kohta ilmestyvässä 3. osassa. Hyvää viikonloppua!

Martti Ilvesmäki kirjoitti...

Moi ja iso kiitos kommenteista! Kiva saada varsinkin naisnäkökulmaa asiaan.

Olen täysin samaa mieltä ettei yleiskaavaa ole olemassa. Joku varmasti jo myisi tätä taikakaavaa eikä keskustelua aiheesta käytäisi niin paljoa. Kirjoituksen vinkit on tarkoitettu enemminkin suuntaa antaviksi.

Karla tulkitsikin jo kommentissaan hyvin pituus-osion pointin. Olen rehellisyyden vankka kannattaja, mutta profiilissa mielestäni oleellisinta on juuri puhua enemmän vahvuuksistaan. Eräässä kirjoitelmassa mainittiin mielestäni hyvin, että profiiliteksti on kuin CV:n esittely osuus, missä myydään itsensä muille. Jos pituus on itselle iso asia voi sitä myös keskustelussa kysyä, niin ei täydy mennä aivan sokkona treffeille.

Tosiaan, hyvä pointti silmäniskuhymiön kohdalla! Se on varmasti makukysymys pitääkö vastaavista hymiöistä vai ei. Itse miellän sen flirttailuksi ja siksi se myös tekstistä löytyy. :)

Kieltomuotoja saa totta kai käyttää. Pointtina on pyrkiä pitämään oman tekstin henki juurikin positiivisena, eikä tyylin "En pidä.. En halua.. Ei kiitos.." Jos on ehdoton joistain asioista, voihan se ilmoittaa hyvässä hengessä profiilin lopussa, esim. "Ei kiitos tupakoitsijoille. :)" Niin kuin tekstissä mainitsin, mielestäni kannattaa osa asioista ottaa esiin keskustelussa, muuten saattaa jäädä monta hyvää tyyppiä tapaamatta.

Anonyymi kirjoitti...

Olen ehkä kanssanne karvan verran eri linjoilla siitä, mitä varten se profiiliteksti on, siksi ehkä erimielisyys. :) En näe Tinder-profiilia tai mitään muutakaan treffi-ilmoitusta CV:n kaltaisena. Eihän parisuhteen etsimisessä ole kyse siitä, onnistuuko "myymään" itsensä toiselle, vaan siitä, miten kahden ihmisen välinen vuorovaikutus toimii. Ajattelen enemmän niin, että profiileissa kerrotaan, mikä itsessä ja "ihannekumppanissa" on keskeistä, hyvässä ja pahassa. Ja toisaalta, jos ihmisellä on joitakin ehdottomia kynnyskysymyksiä syystä tai toisesta, niitä ei poista se, että toinen on hyvä tyyppi.

Tätä hain siinä pituuskysymyksessäkin: jos neuvo on, että lyhyemmän miehen ei kannata kertoa pituuttaan, koska osalle naisista se on tärkeä asia, se ei muutu vähemmän tärkeäksi matchin, keskustelun tai tapaamisen jälkeen. Yhtä hyvin voi laittaa sen pituuden sinne ja hakea matcheja sitten sellaisten ihmisten kanssa, joille pituus ei ole niin merkittävä asia. Tällöin ei "tuhlata" kummankaan osapuolen aikaa sikäli, kun nyt ensisijaisesti treffiseuraa ollaan etsimässä. Toki jokainen päättää pituuden kertomisesta itse siinä missä muistakin asioista, mutta minusta on kyseenalaista neuvoa juurikin "kiertämään" sitä oletettua ilmiötä, että naiset eivät innostu lyhyemmistä miehistä.

Tässä voi tietysti puhua oma deittailukokemukseni taustalla, mutta Tinderin rasittavimpia (ja loukkaavimpia) tapauksia on nämä, jotka katsovat oikeudekseen yrittää muuttaa toisen osapuolen toiveita tulevaa kumppania kohtaan. Tämä siis jo siinä vaiheessa, kun jokin ratkaiseva tekijä on jo tullut keskustelussa esiin, eikä toinen haluakaan niitä livetreffejä.

Silmäniskuhymiöstä on pakko vielä mainita se, että onhan se aivan eri asia viestissä kuin yleisessä profiilitekstissä. Miten periaatteessa kenen tahansa nähtävillä olevassa tekstissä voi flirttailla? :D Ei kukaan flirttaile noin yleensä koko ympäristölle muutenkaan, ei se olisi edes mahdollista. Miksi sen siis pitäisi onnistua Tinderissä?

Martti Ilvesmäki kirjoitti...

Kiitos kommentista! Hyviä pointteja, sain tulevaisuuteen pari kirjoitusideaa, kiitos siitä!

Niin kuin mainitsikin, olemme selvästi eri mieltä joistakin asioista, ja se on ihan okei. Kaikesta ei voi eikä pidä olla samaa mieltä.

Silmäniskuhymiökysymykseen: mieleeni tulevat mainokset, jotka puhuttelevat katsojaansa niin kuvilla, äänillä kuin tekstillä ja Tinderissähän pyritään markkinoimaan itseään. Myönnän, että teksti tai hymiöt eivät ole läheskään niin toimivia kuin hyvät kuvat, mistä puhun blogisarjan kolmannessa osassa.

Hyvää sunnuntain jatkoa!

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...