Kehity sellaiseksi kuin haluat: Palautetta ja kokemuksia kirjasta Olet hyvä tyyppi: Opas sujuviin ihmissuhteisiin

23. helmikuuta 2017

Palautetta ja kokemuksia kirjasta Olet hyvä tyyppi: Opas sujuviin ihmissuhteisiin


Kirjani julkaistiin alkuvuodesta 2017 ja palaute on ollut erinomaista. män postauksen lopussa julkaisen lukijoiden viestejä. Kirja on kuulema mukavan nopea lukea kannesta kanteen ja sen neuvot viihdyttäviä & käytännöllisiä. Repeämisiä sekä ahaa-elämyksiä on ilmennyt.  

Kävin kertomassa kirjasta ja ihmissuhdetaitojen kehittämisestä myös Radio Rockin Korporaatiossa ja Ylen aamutv:ssä (klikkaa katsoaksesi vierailut). Saatavilla ovat myös ekirja- ja äänikirjaversiot. Adlibriksestä fyysisen kirjan saa helposti kotiin kuljetettuna.


Räävittömät jutut käynnissä Radio Rockin Korporaatiossa...

 
Kiitos kaikille kirjan jo lukeneille! Toivon, että tieto kirjasta leviää mahdollisimman laajalle, jotta sen vinkit auttavat mahdollisimman monia vuorovaikutuksesta ja sosiaalisista taidoista kiinnostuneita. Suurin osa ihmissuhteitaan pohtivista ei tiedä, että näitä taitoja voi kehittää käytännön vinkeillä ja harjoituksilla, joista kirjassa kerrotaan.

Kirjan tarkemmat aihepiirit ovat: itsevarmuus, ensivaikutelma, keskustelutaidot, tutustuminen paremmin ja porukassa toimiminen. Kukaan ei ole näissä taidoissa liian hyvä.Tässä kirjasta tulleita palautteita:


"Suurimmat kiitokset "Olet hyvä tyyppi" -kirjan kirjoittamisesta. Hieno ote asioihin, hyviä käytännönläheisiä esimerkkejä ja harjoituksia sekä tiivis kirjoitustyyli. Tämä ei ollut ihan ensimmäinen kirja, jonka ihmissuhteiden parantamisesta luin, mutta ensimmäinen joka aiheutti innostusta ja toiveikkuutta, että näissäkin jutuissa voisi päästä ihan toiselle tasolle. Täysi kymppi."


"Kiitos Karla mahtavasta kirjasta, sain sen juuri luettua ja tulen varmasti palaamaan tähän vielä monesti. Tykkään erityisesti siitä, kuinka kirjoitat niin käytännönläheisesti ja mutkattomasti - kirja on täyttä asiaa, mutta silti tosi helppolukuinen ja letkeä." 


"Siis tää on oikeasti tosi hyvä. Hyvin käytännöllisesti tärkeitä totuuksia."


"Tervehdys, 

Luin kirjasi. Se oli hyvä. Jo pelkästään tyyli, jolla kirjoitat, on mahtava. Niin helppoa ja sujuvaa ja jotenkin kevyttä.
 

Niistä oivalluksista. Olen oivaltanut asiat vuosikymmenten varrella saman suuntaisesti kuin sinä. Toiminta on kaiken a ja o. Vika ei ole aina itsessä, jos ei tule juttuun ihmisten kanssa. Epäonnistumisia ja tyrmäyksiä tulee, mutta niitä ei kannata märehtiä. Viimeisin ehkä oli se suurin oivallus (koska kotona opetettiin etsimään virhettä peilistä ja analysoimaan puhki...).
 

“Laitan” tyttäreni lukemaan kirjasi. Ainakin hän saa tositietoa ihmiselämästä ja ihmissuhteista ajoissa.

Kiitos siis, että laitoit asiasi paperille ja jaoit oivalluksesi – olet aivan Briljantti. :)

p.s. Löysin uuden hyvän ystävän liittymällä aivan vieraaseen yhdistykseen vuoden alussa... yes!""Nyt sain kirjan finaaliin ja aion suositella sitä muillekin. Kiitos, kun kerroit vinkin keikalle menemiseen yksin ja monta muutakin hyödyllistä asiaa. :)

Neuvosi ovat konkreettisia ja tätä päivää. Esimerkiksi facebook. Olen itse fb:ssä, mutta pihtaan siellä kaikkea mahdollista tietoa. En ole halunnut siellä edes paljastaa missä kaupungissa asun. Nyt päivitän tietoni ja kokeilen ruveta vinkkisi mukaan esim. kerran viikossa julkaisemaan jotakin.

Kesken kirjan lukua ajattelin laittaa tutulle porukalle kutsun nimpparikahville. He ovat kutsuneet minut monesti mukaan, mutta olen yleensä nihkeillyt, koska on kuumottanut liikaa iso joukko uusia ihmisiä. Kuinka paljon uusia mahdollisia kavereita olisinkaan tavannut näissä kekkereissä!

Muutenkin liikaa olen kelaillut, mitä kukakin mahtaa pohtia minusta. Luulen, että olet aivan oikeassa, ei ihmiset minun tekemisiäni ja sanomisiani pohdi, tuskin muistavatkaan eloani. Tekisi niin paljon mieli kokeilla sitä, että menisin makaamaan kadulle 30 sekunniksi.

Pidin kirjassasi myös kysymyslistoista. Olen harrastanut kyselyä jo jonkin aikaa, mutta kaikille tämä ei varmasti ole selvyys. Viime viikolla pyysin syömään vähän vieraampaa työkaveriani ja hetken kuumotti, onko meillä tarpeeksi puhuttavaa. Hän olikin intohimoinen peliharrastaja ja niin vain kyselin ummet ja lammet ja hän kertoi mielellään.

Follow up -viestit tulevat olemaan vaikeita lähettää. En ollut edes tiennyt, että tällä tavoin voi/tulisi edetä. Myös fb-kaveriksi kysyminen on aika iso kynnys. Kait sitä pelkää just sitä torjutuksi tulemista. Pakko ryhdistäytyä.

Tulipahan kirjoitusta. Tiivistys: hieno kirja, josta varmasti minulle sekä useille muille iso apu sosiaaliseen elämään. :)


Lukija X"


"Diplomi-insinööri Karla Nieminen on koonnut oppaan ihmissuhdetaidoista, jossa on tiukka ja rehellinen sanoma meille kaikille. -- Luin kirjaa ensin sieltä täältä, mutta päädyin kuitenkin lopulta parantelemaan flunssaani tämän kirjan avulla lukien sen kokonaan yhdellä istumisella/makaamisella. Kirja tarjoaa herkullisia ohjeita systemaattiseen oikeiden ystävyyssuhteiden hankintaan ja hoitoon.

Kirjan ehdottomasti arvokkain anti on sen maanläheisyys, arkisuus ja uskottavuus. Monesti ihmissuhdeoppaat kirjoitetaan niin hankalaan tapaan, että kirjan opit jäävät toteutumatta vain sen takia koska ohjeistus ja arki eivät kohtaa. Tässä kirjassa on arki ihan iholla! -- Huikea suoritus." (Koko kirjoitus)


"Ajattelin, että mahdankohan jaksaa lukea 252 sivua ihmissuhteista? Kun kirja lopulta ilmestyi ja selasin kirjaa kaupassa, mieleni muuttui.

Arvostan erityisesti sitä, että asioista kirjoitetaan suoraan ja kaunistelematta. On hyvä, että ihmisille sanotaan suoraan miten asiat ovat." 

Tässä Venlan blogin arviossa kerrotaan kattavasti kirjan sisällöstä.


"This book is a good resource for someone wanting to become better around other people. But I was happy that it never veered towards making yourself better at the expense of others. A zero-sum game is not part of its vocabulary.

A few things stood out. Karla Nieminen's sense of humor is effortless and surprising. She's able to sneak a few great lines in the advice and it genuinely made me smile. An American style version of this book would present the author as an unfaltering relationship guru that has all the answers. Nieminen is much more earnest and human. She makes fun of herself and encourages you to not take yourself too seriously. It feels like she's saying: "I had to learn everything by myself and I'm still not perfect. But I'm happier now and you can be too.""

Täältä löytyy koko englanninkielinen arvio kirjasta.


"Halusin kirjoittaa muutaman kommentin inspiroituneena kirjastasi.

Näin uuden vuoden alkupuolella sitä monesti tulee ajateltua asioita, joita ehkä haluaisi muuttaa tai tehdä toisin nyt, verrattuna edellisen vuoden kokemuksiin. Jotenkin sitten löysin kirjasi ja aloin sitä lukemaan. Olen tutkinut ihmissuhteisiin ja elämään yleensäkin liittyviä ajatuksia ja olettamuksia viime aikoina. Halusin ehkä vähän tarkemmin tutustua sitä kautta itseeni ja siihen, millainen tyyppi haluan olla. Ja millainen olen ollut tähän asti.

Kirjastasi jää hyvä mieli ja siitä on todellistakin hyötyä, uskoisin näin. En ehkä ole uskaltanut ihmissuhteissani niin paljon kuin olisin halunnut, enkä näin ollen kokenut saavani niistä irti niin paljon kuin olisin toivonut. Erilaisten tarinoiden lukeminen ja kuuleminen ja sen pohtiminen, mitä, kenet ja keitä haluaa elämäänsä on minusta mielenkiintoista ja erityisen tärkeää. Toivon itsekin löytäväni asioita lisää, jotka saavat elämäni tuntumaan hieman enemmän omanlaiseltani, jos mahdollista, ja ainakin lisäävät itsetuntemustani ja iloisuuttani. Erittäin suuri merkitys on myös täten sillä mihin aikaansa käyttää ja kenen kanssa. Että saa tehdä asioita, joista nauttii ja joista saa energiaa ja inspiroituu. Elämäänsä kannattaa haalia sellaisia ihmisiä, jotka saavat sinusta parhaat puolet esille ja tukevat ja saavat olosi tuntumaan hyvältä ja rennolta.

Sinulle halusin sanoa kiitos inspiroivasta ja ajatuksia täynnä olevasta kirjasta. Asiat eivät ehkä minun kohdallani tapahdu hetkessä (olen niin kauan jo tottunut näkemään itseni tietyssä valossa...), mutta alan pikku hiljaa löytämään suunnan jonne haluan edetä. Ja toivottavasti seikkailu on suurempi kuin pelko siitä että epäonnistun. Joten jonkinlaisena rohkaisuna tämä on myös toiminut hyvin. Olen iloinen että lähdin avaamaan asioita omassa elämässäni.

 
On hienoa, että olet paneutunut asiaan ja haluat jakaa osaamistasi. Ihanaa kevättä (ajatellaan positiivisesti, se on tulossa). Ollaan hyviä tyyppejä."Lisäksi lukija X laittoi palautetta uudestaan, kun hän oli ehtinyt soveltaa vinkkejä kuukauden ajan. Repesin itse tälle ääneen, koska niin hienot olivat seuraukset:

"Sen verran vielä, että otin neuvoistasi oikeasti vaarin. En voi itsekään uskoa tätä. :D

Ekaksikin, menin keikalle yksin. Lippuja sai vain ovelta ja menin ajoissa paikalle, että varmasti saan lipun. Olin ekana paikalla ja ajattelin juoda siiderin ja samalla kytätä, milloin muita jonottajia ilmestyy paikalle. Kohta tuli kaksi naista ja kuulin heidän puhuvan bändistä. Otin romuni kainaloon ja menin heidän pöytäänsä ja kysyin oletteko myös menossa keikalle. Ne oli ja pyysi hengaamaan heidän kanssaan. Jonotettiin sit yhdessä tunnin verran ja jonossa höpöteltiin muillekin ja pidettiin hyvää meininkiä yllä. Naiset oli sikahyviä tyyppejä ja vaihdettiin numerotkin!! Ja eikä tässä vielä kaikki. :D Olin aiemmin laittanut jo viestiä puolitutulleni, jos häntä kiinnostaisi lähteä keikalle. Ei kiinnostanut, mut sanoi, että mielellään hengaa keikan jälkeen. Kreisibailattiin siis pilkkuun asti ja ollaan nähty sen jälkeenkin.

Sit aloitin vapaaehtoishomman, jossa olen sielläkin tutustunut mukaviin ihmisiin. Plus osallistuin työpaikan virkistysreissuun, joka oli hauskinta ikinä. Tutustuin siellä paremmin muutamaan työkaveriin ja ollaan viestitelty sen jälkeen.

En tiedä, mitä hittoo olen nysväillyt ikäni. :D Ja nyt on vasta helmikuun loppu ja vaikka mitä hauskaa on tapahtunut, kun on vaan uskaltanut avata suunsa ja ruvennu tekee asioita, joita tekee mieli tehdä. En kestä! :D

Vielä kerran siis suuret lämpimät kiitokset sinulle. :)

Iloisin terveisin, 

Lukija X"


Go go go!!Fyysisen kirjan voi hankkia kätevästi esim. Adlibriksestä:
https://www.adlibris.com/fi/kirja/olet-hyva-tyyppi-9789511302650

Sähkökirja:
https://kirja.elisa.fi/ekirja/olet-hyva-tyyppi-opas-sujuviin-ihmissuhteisiin
http://www.adlibris.com/fi/e-kirja/olet-hyva-tyyppi-9789511311317 
http://www.suomalainen.com/webapp/wcs/stores/servlet/fi/skk/olet-hyv%C3%A4-tyyppi-p9789511311317--77

Äänikirja:
https://kirja.elisa.fi/aanikirja/olet-hyva-tyyppi-opas-sujuviin-ihmissuhteisiin 


Erinomaisia lukuhetkiä ja otan mielelläni vastaan lisää palautetta!Parhain terveisin,
Karla Nieminen

Yrityksestäni ja koulutuksistani voit lukea lisää osoitteesta
http://www.jaanmurtajat.fi

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei, onko sinulla ikinä ollut tällaisia ajatuksia: tuntuu, että mitä enemmän kehittyy sosiaalisissa taidoissa ja rohkeudessa, sitä enemmän on mahdollista oikeasti kovastikin loukata ja satuttaa muita... varsinkin vastakkaista sukupuolta. Kun aikaisemmin oli yksinäinen / ujo, ei muut niin usein kiintyneet lähellekään samalla tavalla, eikä omilla sanomisilla/tekemisillä muutenkaan tuntunut olevan niin paljoa painoarvoa... Vaikka tahallaan ei tietenkään ketään satuttaisi, mutta virheitä tulee, varsinkaan kun ei ole tottunut tähän "vastuuseen" :(

Karla Nieminen kirjoitti...

Kiitos kommentista. Tuohon liittyen tulee mieleen kolme ajatusta:

Ensimmäinen on se tärkein: rehellisyys. Tämän tärkeyden opin itse aika varhain ihmissuhdetaitoja harjoitellessani ja se on säästänyt minut monelta mielipahalta. Monella on harjoittelun aluksi tavoitteena oppia jotakin "manipulaatiotaktiikoita", joiden avulla saisi elämässä, mitä haluaa. Aluksi pyritään usein välttämään epäonnistumisia ja salaamaan aikeensa. Kun pääsee harjoittelussa vähän pidemmälle, oppii itse ja kuulee muilta, että oikeastaan parhaaseen tulokseen pääsee olemalla aika avoin omista tavoitteistaan ja menemällä rehellisesti niitä kohti. Välillä tulee takkiin, mutta se on vahvin, joka uskaltaa olla herkkä ja haavoittuvainen. Ei ystävyys- tai parisuhde oikeasti tunnu hyvältä, jos siinä pitää koko ajan esittää, eikä se ole pidemmän päälle hauskaa. Yksi juttu, joka voi johtaa tuohon esittämiseen on se, että ei ole uskoa, että voisi rehellisesti saavuttaa tavoitteensa. Esim. jos ei usko, että kukaan haluaisi parisuhdetta, voi olla tapana aloittaa tutustuminen seksillä, tai jos ei usko, että joku olisi kiinnostunut kaverisuhteesta, voi olla tapana flirttailla, vaikka ei olisikaan kiinnostunut. Tai jos haluaa seksiä, mutta ei usko, että se olisi tietyssä tilanteessa mahdollista, voi joku valehdella, että haluaa parisuhteen. Rehellisesti vaan sitä kohti, mitä oikeasti haluaa, niin pääsee itsekin nauttimaan enemmän. Myöskään vitsillä/leikillään valehteluun en ketään kannusta, ja tarve sellaiseen on mielestäni yksi oire huonosta itsevarmuudesta.

Toiseksi: Hieman (vain hieman, siitä lisää 3. kohdassa) kannattaa olla kriittinen sen suhteen, mitä ihmiset sanovat vs. mitä he oikeasti tarkoittavat. Jos toinen osapuoli on esimerkiksi todella nuori, niin hän ei välttämättä tunne kovin hyvin itseään eikä ymmärrä, miten ihmiset toimivat. Tällainen ihminen voi helposti luvata jotain, mitä ei pystykään pitämään, esimerkiksi hän voi sanoa haluavansa sitoutua ja toimiakin toisin tai toisinpäin eli sanoo haluavansa satunnaista tapailua ja sitten odottaakin parisuhdetta. Hieman kun pitää tuntosarvensa esillä tällaisen käytöksen varalta, niin voi välttyä monelta omalta ja muiden mielipahalta. Sanojen ja tekojen ristiriitoja kannattaa esim. tarkkailla.

Kolmanneksi: Ihmiset ovat itse vastuussa itsestään ja omasta elämästään. Jos sinä toimit rehellisesti ja pyrit havaitsemaan ilmiselvät loukkaantumisen mahdollisuudet, niin olet tehnyt oman tehtäväsi. Jos silti ihmiset loukkaantuvat käytöksestäsi (jota tapahtuu ihan kaikille), niin usein syy voi olla heissä itsessään. Kyse voi olla esimerkiksi kateudesta, menneistä traumoista, oman elämän muiden osa-alueiden peilaamisesta sinuun, huonosta itsetuntemuksesta jne., jotka eivät ole sinun hallittavissasi. Jos joku esim. odottaa ystävällisen keskustelun jälkeen, että olette nyt menossa treffeille tai olette nyt parhaat kaverit, tai jos joku olettaa yksien treffien ja pusun jälkeen, että nyt seurustelette, niin kyse on toisen osapuolen epärealistisista kuvitelmista eikä sinun huonosta käytöksestäsi.

Toivottavasti tässä oli muutama hyödyllinen ajatus avuksi. Mukavaa syksyn jatkoa!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos vastauksesta kommenttiini ja ajatuksista, olet kyllä kullanarvoinen :)

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...