Kehity sellaiseksi kuin haluat: Keskustelusta toiseen junailussa ei onnistu valittamalla

6. huhtikuuta 2011

Keskustelusta toiseen junailussa ei onnistu valittamalla


Kävin maanantaina Lahdessa Positiivarit Oy:n puodissa tapaamassa Juhani Töytäriä. Positiivarien tuotteiden avulla kannustavia ajatuksia saa sijoiteltua kaikkialle. ”Kokki-Jussi” on tarjoillut yli 10 vuotta joka arkipäivä sähköpostikirjeen nimeltä Ajatusten aamiainen. Kirjeen inspiroivilla tekstipätkillä saa hyvin päivän käyntiin. Suosittelen! Tällä hetkellä tilaajia on yli 100 000. Kirjeen voit tilata ilmaiseksi osoitteesta 
http://www.positiivarit.fi/aamiainen/

 

Muiden innostamista pohtiessa esille tuli, kuinka perusasiat ovat aina samat. Dale Carnegie kirjoitti kirjansa (How to win friends and influence people) ihmissuhdetaidoista yli 70 vuotta sitten, eivätkä sen opit ole vanhentuneet miksikään. Kuuluisassa klassikossa on paljon esimerkkejä, jotka saattavat jopa puuduttaa kiireisintä lukijaa. Kirja painottaa paljon ihmissuhteissa tarvittavaa oikeaa asennetta, joten ihan jokaista käytännön vinkkiä ei kansien välistä löydy. Sisältö on kuitenkin helppotajuista ja hyödyllistä tehokkaan & avuliaan olotilan löytämiseen. Ovat päämääräsi sitten itsekkäitä tai anteliaita, niin toimiva keino niiden saavuttamiseen on muiden auttaminen oikealla tavalla.

 

Yksi laatupoiminta Carnegien kuuluisista vinkeistä: ”Don't Criticize, Condemn or Complain”. Itse lisäisin edelliseen pahan päivän letkajenkkaan myös ”Correct”. Usein mistään edellisistä toiminnoista ei ole kenellekään mitään hyötyä. Kun negatiivinen sanoma tulee suoraa, asetat usein keskustelukumppanisi puolustusvaihteelle. Hän ei loppujen lopuksi muuta itsessään yhtään mitään - paitsi sen, että hän pitää sinusta jatkossa vähemmän. Toisen korjaamiseen tai kritisointiin epäsuora ilmaus on usein tehokkain. Silloin toinen ei koe itseään pakotetuksi muuttumaan. Kun livautat korjausehdotuksen ystävällisesti muun puheen sekaan, keskustelukumppanisi ei nolaa itseään sinun tai muiden edessä sättiessäsi häntä.
 

Kun junailin takaisin Helsinkiin, vaunussani istui lisäkseni vain yksi henkilö. Hän näytti investointipankkiirilta ja kuten myöhemmin selvisi, hän oli investointipankkiiri. Kaikilta maailman ihmisiltä ja investointipankkiireiltakin voi Carnegien mukaan oppia jotain, joten päätin ryhtyä juttusille. Kun hänelle selvisi, etten halunnut myydä mitään, esiin tuli ns. ruokakulhoilme (Neil Strauss: the Game) ja juttu lähti luistamaan. Suunnilleen kaikki ihmiset haluavat tavata mielenkiintoisen ihmisen ja keskustella hänen kanssaan. Ole se tyyppi, ja hauskaa ei voi estää.

Kävi ilmi, että olimme lukeneet ainakin yhden saman kirjan ihmissuhteista: Good-bye to Shy, Leil Lowndes. Tuntuu, että erittäin moni lukee näitä, mutta harva suosittelee kavereilleen, vaikka olisikin itse saanut kirjoista valtavasti hyötyä. Mukavan junamatkan ja kaiken ihmisten ihmissuhteistaan saaneen hauskuuden kunniaksi päätän arpoa kys. kirjan! Blogin mitä tahansa kirjoitusta huhtikuussa kommentoineiden kesken arvotaan siis kirja Good-bye to Shy, Leil Lowndes. Kirjassa on 85 vinkkiä vapaampaan ja vakuuttavampaan olemiseen. Hyötyä on varmasti niin 10 % ujoille kuin 70 % ujoillekin. Kommentoimaan siis! :)
 


P.S. Illalla kävin vielä tutustumassa Microsoftin uusiin työtiloihin (”New World of Work”). Heillä ei ole enää ollenkaan henkilökohtaisia työpöytiä, vaan työpisteen voi valita tarpeen ja tunnelman mukaan. Mukaan kuuluu paikan vaihdosta aiheutuva hyötyliikunta. http://tinyurl.com/3ek3bsj
 


Parhain terveisin, 
Karla Nieminen

Yrityksestäni ja kursseistani voit lukea lisää osoitteesta
http://www.jaanmurtajat.fi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...