Kehity sellaiseksi kuin haluat: Wou, hän on paikalla -sisääntulo

5. kesäkuuta 2012

Wou, hän on paikalla -sisääntulo


Älä huoli virheistäsi, sillä ne eivät kiinnosta ketään. Tai no, ehkä vähän joitakin henkilöitä, mutta oletettavasti paljon vähemmän kuin luulet. Sen sijaan, että murehtisit muiden muistavan virheesi, sinun kannattaa varmistaa, että ihmiset muistavat hyvät puolesi. Hyvät asiat muista ihmisistä unohtuvat jopa helpommin kuin huonot asiat. Syy muihin ihmisiin liittyvän informaation helppoon unohtamiseen on tietenkin se, että olemme kaikki niin valtavan kiinnostuneita itsestämme ja omista ongelmistamme.


Tässä kirjoituksessa on vinkkejä hyvän ensivaikutelman antamiseen ja erityisesti hyvään sisääntuloon kirjasta Superflirtti (Tracey Cox). On hyvä muistaa tuoda omat hyvät puolensa esiin, koska harvoin sen tekee puolestasi kukaan muu.


Kukakohan on nostanut kissan hännän? Kuva: blhphotography

Traceyn sanoin: jos aina hiivit tilanteisiin sisään ja liimaudut nurkkiin astuessasi huoneisiin, niin sinut leimataan helposti nyhveröksi, jolle ei maksa vaivaa puhua. Sen sijaan, jos keskityt hieman ensivaikutelmaan ja sisääntuloon, niin voit sen jälkeen vaikka vähän nyhveröidäkin, ja silti ihmiset muistavat sinusta parhaiten energisen ja kiinnostavan ensivaikutelmasi.

Phase 1:

Ennen sisään huoneeseen astumista hengitä syvään, pidä pää pystyssä ja vedä hartijat taakse. Älä katso lattiaan, vaan mielummin vaikka seiniin tai kattoon. Varmojen ihmisten kehonkieli on avointa eli heillä ei ole sydämen edessä esimerkiksi käsiä, papereita tai tuoppia. Hymyile. Muista, ettei neutraalia ilmettä ole. Ihmiset tulkitsevat omasta mielestäsi neutraalin ilmeen yleensä suruksi, vihaksi, tylsistyneisyydeksi ym. ei niin kovin positiivisiksi tunnetiloiksi. Kerää itseesi n. 15 sekunnin energiabuusti. Energiset ihmiset ovat yleensä mukavia.


Phase 2:

Jos olet porukassa, niin älä mene kaikkialle ensimmäisenä. Ryhmässä on kohteliasta odottaa ja usein laumojen johtajat tulevat sisään viimeisten joukossa. 


Kun astut sisään huoneeseen, katso rauhallisesti ympäri huonetta. Anna ihmisten kohdata katseesi. Jos et etsi ketään, niin voit leikkiä etsiväsi. Voit myös leikkiä löytäväsi mielikuvitusystäväsi, katsoa häneen ja väläyttää oikein leveän hymyn. Ehkäpä joku vastaa hymyysi ja löydät jo ensimmäisen juttukumppanin.

Kas, Ron löysi juhlista ystävänsä Peten. Kuva: subterfu9e

Phase 3:

Kävele pää pystyssä ja hymy huulilla tilan keskiosan poikki. Ehkä löydät tuttuja tai vaikka ruokapöydän. Vaikka päätyisitkin hetkeksi seinäruusuksi, niin annat itsevarman vaikutelman. Jos seinäruusuilet iloisen näköisenä, niin usein tapahtuu ns. seinäruusujen liittoutuminen ja seinäruusuja ei enää kohta ole.


Tämän suunnitelman seuraaminen on hieman haastavampaa. Kuva: Wikipedia

Muita vinkkejä aiheeseen liittyen:

  • Älä näytä liian erilaiselta. Toisaalta erilaisuus tekee sinusta muistettavan, mutta toisaalta taas ihmiset usein jännittävät esimerkiksi todella kauniiden, todella rumien, todella laihojen, todella lihavien, todella hiljaisten tai todella kovaäänisten seurassa.
  • Älä koske kännykkääsi. Älä, vaikka kuinka tekisi mieli. Mene vessaan laittamaan jollekin tekstari, jos on pakko. Kännykän hiplaaminen antaa usein ujon ja/tai epäkohteliaan vaikutelman.
  • Vilkuta vihreää valoa. Jos olet juhlissa, messuilla tms. tilanteessa yksin ja joku kävelee sinua kohti hymyillen tai alkaa puhumaan sinulle, niin rohkaise häntä. Kaikkiahan haluavat sellaisessa tilanteessa mukavan keskustelun. Katso suoraan kyseistä ihmistä, käännä vartalosi häntä kohti, älä vilkuile muualle ja lähde arastelematta mukaan keskusteluun.


Hauskoja kohtaamisia!



P.S. Jäänmurtajat Ihmissuhdetaidot Työelämä -kurssilla Kampissa 11.6. - 14.6. klo 17.30-20 on vielä muutama paikka jäljellä. Kursseilla on aina ollut hauskaa ja palaute on ollut erinomaista. Jos olet tyytymätön kurssiin, niin palautan maksusi mukisematta.


Sivuilta löydät mm. kurssin sisällön, osallistujien palautetta ja ilmoittautumislomakkeen. Tervetuloa mukaan!
http://www.jaanmurtajat.fi



Parhain terveisin,
Karla Nieminen

Yrityksestäni ja kursseistani voit lukea lisää osoitteesta
http://www.jaanmurtajat.fi

1 kommentti:

Teuvo Vehkalahti kirjoitti...

Teuvon kuvat Noormarkusta kävi täällä ja toivottaa hyvää kesän jatkoa.

www.ttvehkalahti.blogspot.com

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...