Kehity sellaiseksi kuin haluat: Kysy = Hiljainen hetki hiljaisille hetkille

5. joulukuuta 2012

Kysy = Hiljainen hetki hiljaisille hetkille




Säästäkäämme hiljaiset hetket tästä eteenpäin söpöilyyn.
Kuva: Joe Shlabotnik




Kyky generoida loputtomasti kysymyksiä on tässä maailmassa erittäin hyödyllinen. Sitä ei kannata käyttää koko ajan, vaan kannattaa myös kommentoida toisen sanomisia, jotteivat ihmiset tunne olevansa tentissä keskustellessaan kanssasi. Jos kuitenkin joskus mietit, mitä sanoa, kun keskustelussa on hiljainen hetki, niin pari kertaa per keskustelu on hyvä väläyttää hyväksi hiottua kysymyskykyä.

Seuraavilla 3 vinkillä sanominen ei lopu kesken:



1. Tallenna seuraava lista kännykkääsi. Oikeasti.

  • Miten meni eilinen/viikonloppu/kesä/pikkujoulut? 
  • Mitä mieltä olet tästä bändistä/puhujasta/uutisesta/vaatteesta?
  • Miksi, mitä, kuinka, miten, mistä, mihin, milloin

Käy tiukan paikan tullen vessassa vilkaisemassa listaa kännykästäsi. Tuleeko mieleen joku asia, josta voisit kysyä? Mielipidettä jostakin on aina mukava kysyä, koska osoitat niin arvostavasi toisen mielipidettä ja olevasi itse riittävän nöyrä sekä rento kysymään neuvoa. Ajan myötä lista on juurtunut mieleesi ja keskustelukumppanisi jokainen kommentti nostaa mieleesi 5 mahdollista kysymystä. Itse olen soveltanut tätä kännykkälistamenetelmää myös keskustelun avauksiin (klikkaa aiempaan postaukseen) ja puheenaiheisiin.



2. Ole aidosti kiinnostunut toisesta

Rakastamme kaikki puhua itseemme liittyvistä asioista. Aikaa myöten huomaat mitä kaikkea voitkaan oppia ja saavuttaa, kun kuuntelet kiinnostuneesti muita. Kiinnostuksesi rohkaisee toista puhumaan enemmän ja parempia juttuja.



Kerron jo toista tuntia kissani ruokinnasta ja tämä kaveri näyttää
vieläkin kiinnostuneelta... Siis ihan mahtava tyyppi! Kuva: Supernan



3. Harjoittele kysymään mistä vain aiheesta 30 kysymystä

Kirjoita paperille sinulle vieras harrastus, ammatti ja lomakohde. Seuraavaksi keksi jokaisesta aiheesta 30 kysymystä kuvitteelliselle keskustelukumppanille, jonka harrastus/työ/suosikkipaikka on kyseessä.  

Tämä harjoitus kasvattaa huomattavasti kysymyskykyä. Oikeassa keskustelussa kysymysten kysyminen on onneksi helpompaa, koska voit kysyä toisen vastauksiin liittyviä jatkokysymyksiä. 30 kysymystä, vastausta ja vastauksiin liittyvää jatkokysymystä on keskustelua useiksi tunneiksi. Älä välitä, jos kysymyksesi tuntuvat sinusta turhilta, koska ne eivät tunnu siltä asiasta kiinnostuneesta. Tässä vielä hieman apuja:

Harrastus: aloittaminen, paikat, hinta, varusteet, huiput, valmentaja, kilpailut, vaikeustaso, paras juttu, kaverit, matkat

Ammatti: valinta, opiskelu, tunnetuimmat yritykset, tärkeät ominaisuudet, tulevaisuus, alan julkkikset, työllisyystilanne Suomessa ja maailmalla

Lomakohde: matkustus, ruoka, hintataso, käymisen tiheys, lempiaktiviteetit, kuulopuheet paikasta, nähtävyydet, lähiseutu

 

Bonus protip kysymyksiin vastaamiseen: 

Vastaa aina vähän extraa. Esimerkiksi jos sinulta kysytään, missä kävit uimassa, niin älä vastaa "Hietsussa" vaan "Hietsussa. Aurinko paistoi, koko perhe oli mukana ja maistoin ensimmäistä kertaa ananasjäätelöä". Annat näin toiselle lisää keskustelun aiheita ja edesautat sujuvan keskustelun jatkumista.


Hauskoja keskusteluja ja tutustumisia!



P.S. Helmikuun ensimmäinen ihmissuhdetaitokurssi on jo täynnä. Helmikuun toisella kurssilla on vielä tilaa. Tervetuloa mukaan oppimaan ja keskustelemaan! Myöhemmin keväällä on luvassa mm. kurssi Tampereella.

Ihmissuhdetaidot-viikonloppukurssi 16-17.2. klo 10-16, Kamppi



P.P.S. Jäänmurtajat on näkynyt Me Naiset -lehdessä pariin otteeseen viime aikoina:

Löytyykö onni elämäntaitokurssilta? -artikkeli

Miten rakkaus löytyy? -nettijuttu


 
  



Parhain terveisin,
Karla Nieminen

Yrityksestäni ja kursseistani voit lukea lisää osoitteesta
http://www.jaanmurtajat.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...