Kehity sellaiseksi kuin haluat: Tinder-sarja 1/3: Miten aloittaa keskustelu Tinderissä?

3. kesäkuuta 2016

Tinder-sarja 1/3: Miten aloittaa keskustelu Tinderissä?


Postaussarjan on kirjoittanut ennakkoluuloton ja äärimmäisen utelias itsensäkehittäjä, insinööri Martti Ilvesmäki. Hän uskoo, että kaikki on mahdollista oppia: myöskin ihmissuhdetaidot, joissa hän on omien sanojensa mukaan ollut "aivan käsi". Sarjassa käsitellään keskustelunavauksia, profiilitekstejä ja kuvia Tinderissä.Deittisovellus Tinder on mullistanut treffailuskenen ja nettideittailun Suomessa. Tuntemattomien ihmisten lähestyminen ei ole koskaan ollut vaivattomampaa. Tämä on loistava juttu, ja Tinder on esimerkillään rohkaissut monia tekemään aloitteita myös sen ulkopuolella.

Matchattuasi sovelluksessa omaa silmääsi kiinnostavien ihmisten kanssa on aika aloittaa keskustelu viesteillä. Tässä vaiheessa moni tuntee pään lyövän tyhjää. Mitä sanoa toiselle? Mitä jos avaukseni saa minut näyttämään tyhmältä? Mikä on taikalause, joka saa ihastukseni lähtemään kanssani treffeille ja kenties viemään suhteen pidemmälle? 


Tässä postauksessa pureudun aiheeseen ja annan vinkkejä kuinka avata keskustelu Tinderissä. Perustelen myös, miksi avata juuri kyseisellä tavalla.Tie kahville on joskus pitkä ja kivinen... Kuva: Mike KniecEsittele itsesi

”Moi. Mä oon Matti. Hauska tavata!”

Toisinaan ihmiset ylianalysoivat keskustelunavaustaan. Kuvittele tapaavasi ihastuksesi kadulla ja mieti mitä sanoisit hänelle tietäen hänen olevan kiinnostunut sinusta. Todennäköisesti tervehtisit ja esittelisit itsesi. Keskustelunavaus ”Mitäs kuuma kissa?” saattaa näyttää hyvältä puhelimen näytöllä, mutta koulun käytävällä toiselle päin naamaa sanottuna tilanne voisi olla toinen (asia voisi olla toinen yökerhossa valomerkin jälkeen!). 


Vaikka monesti tällainen avaus koetaan tylsäksi ja persoonattomaksi, on se kenties normaalein tapa aloittaa keskustelu tuntemattomien ihmisten kesken. Jos vastausta ei toiselta kuuluu, johtuu se todennäköisesti aivan muista syistä kuin huonosta avauksesta. Kenties hänellä on kova kiire eikä hän ehdi käyttää Tinderiä tai hänellä on juuri alkanut juttu jonkun toisen kanssa eikä hän halua sotkeutua muihin kyseisellä hetkellä.


Yhteinen kiinnostuksen kohde

”Moikka! Säkin näköjään olet ollut mukana liftausskabassa. Mä osallistuin siihen 2014 ja oli tosi siistiä! Miten sulla meni?”

Ihanteellisessa tilanteessa Tinder-ihastuksesi on kiinnostunut samoista asioista kuin sinä. Tällöin on todella luontevaa aloittaa keskustelu juuri siitä aiheesta. Yhteinen kiinnostuksen kohde onkin yksi parhaista keskustelunaiheista yhteyden luomiseksi kahden ihmisen välille. Tämän vuoksi on myös hyvä, että omassa Tinder-profiilitekstissäsi on tietoja itsestäsi, sillä eihän toinen muuten tiedä, kuinka huippu tyyppi olet. 


Jos tällä ei lähde keskustelu käyntiin, johtuu se hyvin todennäköisesti jälleen jostain täysin sinusta riippumattomasta syystä. Jos aloitat mielenkiintoisen keskustelun eikä toinen nappaa syöttiin, niin ehkei toinen olekaan niin kiinnostava kuin alun perin olit pohtinut. Hyvä tyyppi ei vedä hernettä nenään yhdestä lauseesta tai tuomitse toista suuntaan tai toiseen yhden keskustelunavauksen perusteella.
 


 
"Sinä, minä, drinkit, nyt?" Kuva: Mario Mancuso
 Suoraan asiaan

”Moi. Mä oon Matti ja matchin perusteella me taidetaan tykätä toisistamme. Haluaisitko joku päivä lähteä kahville ja tutustua paremmin?”

Tinderissä voi lähtökohtaisesi olettaa vastapuolen olevan kiinnostunut sinusta. Jos tykkäät enemmän jutustella Tinderin ulkopuolella, on suora keskustelunavaus loistava keino vahvistaa toiselle kiinnostuksesi ja alkaa suunnitella ensimmäistä oikeaa tapaamista. Osoitat viestillä aktiivisuutta ja itseluottamusta, mikä on varsinkin miehillä plussaa. Kolikon kääntöpuolena, avauksen suoruus saattaa joskus säikäyttää ujomman ihmisen ja lisäkeskustelu sovelluksen välityksellä voisi olla ensin tarpeen.


Ihan mitä vaan!

”Insert text here”

Eräs tuttavani aloittaa Tinder-keskustelut hauskoilla hymiöillä ja toinen taas rakkausrunoilla. Pointtina on, että on parempi sanoa jotain kuin olla sanomatta mitään. Vaikka se olisi kuinka älytöntä, niin ainakin voit onnitella itseäsi, että olit rohkea ja aloitit keskustelun. Myös ensimmäinen vinkkini ”Moi” kuuluu tähän kategoriaan.


Kehu toista

”Sulla on tosi söpö hymy tossa kahvilakuvassa.”

Eikö tunnukin hyvältä, kun olet ostanut uuden paidan ja tuttavasi kehuvat kuinka hyvältä se näyttää päälläsi? Aidot kehut lämmittävät sydäntä ja ovat mitä loistavin tapa aloittaa keskustelu Tinder-heilasi kanssa! Kun olet riittävän yksityiskohtainen kehussasi, niin toiselle tulee myös huomioitu olo, kun et varmastikaan ole avannut kaikille samalla tekstillä copypaste-tyyliin.Tinder on loistava paikka tavata uusia ihmisiä ja toivon antamieni vinkkien helpottavan keskustelun aloittamista itseäsi kiinnostavien ihmisten kanssa. Keskustelua on hyvä jatkaa kysymällä kysymyksiä. Seuraavissa postauksissa kerron enemmän profiilin ja kuvien merkityksestä Tinderissä (spoiler alert, niillä on väliä). 


Loistavaa kesän alkua ja onnea deittailuun!


- Martti Ilvesmäki 
martti.ilvesmaeki@gmail.com


Sarjan kaikki osat:  keskustelunavaus, profiilitekstit ja kuvat Tinderissä.
 

 

Jäänmurtajista ja ihmissuhdetaitokoulutuksista voit lukea lisää osoitteesta
http://www.jaanmurtajat.fi

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Huoh, Tinderiä ei vieläkään voi käyttää ilman Facebookia. Sinne en liity!

Karla Nieminen kirjoitti...

Kiitos kommentista. Suosittelen facebookiin liittymistä sosiaalisen elämän kannalta. Yhteydenpito ja tapahtumien löytäminen sitä kautta on tosi helppoa. Moni ei muista kutsua esim. synttäreilleen kaikkia ei-facebookissa olevia kavereitaan.

Jos kuitenkaan et halua liittyä facebookiin, niin ei se estä Tinderiin liittymistä. Voit tehdä facebook-tilin, joka on salainen ja käytät sitä vain Tinderiin. Nykyään kuvat voi postata suoraan Tinderiin eli niitä ei tarvitse kierrättää facen kautta.

Toivottavasti näistä vinkeistä oli jotain apua. Ihanaa kesän alkua!

Anonyymi kirjoitti...

Hei. Kiitos vastauksesta, vaikka toi on kyllä vähän ristiriitainen kommentti. Facebook tilin tekeminen, olkoonkin vaikka miten salainen, on mielestäni sinne liittymistä.

Syyt olla liittymättä ovat aika ideologisia ja kaveripiirini on enimmäkseen sellainen ettei Facebookilla olisi kauheasti merkitystä. Joihinkin tuttuihini pidän yhteyttä sähköpostikirjeenvaihdolla, mukavan vanhanaikaista. ;)

Sen perusteella miten vähän mistään deittipalveluista on täkäläisiä tyttöjä löytynyt, olen kyllä vakavasti Tinderiä harkinnut, mutta toistaiseksi en ole taipunut.

Karla Nieminen kirjoitti...

En laske sitä mitenkään facen käyttämiseksi tai tukemiseksi, jos teet Tinderiä varten tilin, joka on salainen, jonne et laita mitään tietoja itsestäsi nimen lisäksi ja jota et ikinä käytä.

Omaa sosiaalista elämäänsä voi sabotoida monella tavalla, esimerkiksi olemalla liittymättä facebookiin ja/tai Tinderiin. Näitä en kuitenkaan suosittele, vaan suosittelen hyödyntämään hyvät mahdollisuudet. Elämäänsä saa elää miten haluaa (kunhan nyt ei muita vahingoita), mutta sitä ei välttämättä kannata vaikeuttaa turhaa esim. kieltäytymällä helpoista tavoista tavata ihmisiä tai pitää yhteyttä.

Monella on syystä tai toisesta iso vastarinta facebookkia ja/tai muita sosiaalisia medioita kohtaan. Tämä on ihan sallittua ja tosiaan jokainen tekee omat ratkaisunsa. Moni, joka on taipunut kunnolla kokeilemaan, on kuitenkin harmitellut ainoastaan sitä, kun ei hyödyntänyt näitä mahdollisuuksia aiemmin. Tsemppiä kesään, minkä ratkaisun sitten teetkin!

Anonyymi kirjoitti...

Hei taas

Päädyin sitten kokeilemaan sitä Tinderiä ja tekemään siis sen tyhjän FB-tilin. Olen yrittänyt täällä olevia neuvoja noudattaa, mutta toistaiseksi ei ole tärpännyt.

Olen saanut noin kolme paria reilussa kahdessa viikossa, joista kaksi on ollut botteja mainostamassa jotain kyseenalaista sivustoa. Yhden ihan oikean matchinkin sain, mutta hän ole vastannut viestiini toistaiseksi.

Vähän harmittaa, kun ei oikein kukaan ole tykännyt minusta (tai profiilistani). Noiden kolmen lisäksi yksi ilmeisesti erehtyi ja oli laittanut viestinkin, mutta poisti tykkäyksensä ennen kuin ehdin sitäkään lukemaan (ilmoitus tuli, mutta ei näkynyt viestiä). Ensimmäisen viikon aikana ei tullut kuin toinen noista mainostajista.

Ehkä se tästä. Hyvää kesää!

Karla Nieminen kirjoitti...

Kiitos kommentista. Ja kiva, että päädyit kokeilemaan.

Kun moniin mahdollisuuksiin tarttuu, niin onnistumisten määrä kasvaa. Valitettavasti ei voi valita vain niitä onnistumisia, vaan samalla pitää kestää iso kasa yrityksiä, jotka eivät johda mihinkään. Epäonnistumisiin tottuu, ja sitten voi nauttia onnistumisista. Kuten sarjan viimeisessä osassa oli: 300 matchia voi johtaa jopa vain 10 treffeihin (riippuu toki monesta seikasta). Vaihtoehto yrittämiselle on vain olla ilman tindertreffejä, joka ei ole kovin mielenkiintoinen vaihtoehto sinkulle.

Aikaa ei ole vielä kulunut kovin paljoa, eli tosiaan jatka kokeilua. Pari kuukautta voisi olla hyvä aika kokeilla, ja sitten vetää johtopäätökset, mitä mieltä olet Tinderistä. Tuon parin kuukauden aikana voit kokeilla montaa juttua profiilissasi. Tässä pari vinkkiä:

Kenelle sinä olet laittanut kyllä? Jos on liian nirso, ei matchejä tule. Kannattaa miettiä niitä omanhenkisiä tyyppejä sieltä, ei supermalleja (ellet itse ole supermalli). Kaikille ei kannata laittaa kyllä, koska kyllä-pyyhkäisyjen määrää äppi kai rajoittaakin, ja huomannee myös sellaisen käytöksen eikä katso sitä hyvällä.

Oletko pyytänyt palautetta kavereilta profiilistasi? Kannattaa näyttää profiilia parillekin kaverille (ainakin jollekin myös vastakkaisesta sukupuolesta), niin voit korjata sieltä jotain väärinkäsityksiä aiheuttavia juttuja tms. Kuvista ja tekstistä kaverit voivat huomata jotain, mitä itse ei ole tullut ajatelleeksi.

Kun matchejä ei ole tullut tuon enempää, niin ehkä tekstissäsi tai kuvissasi on jotain liiankin persoonallista/rohkeaa deittiprofiiliin? Tai sitten onko se ehkä hyvin neutraali, eli voisitko lisätä sinne muutaman persoonallisemman kuvan tai jotakin leikkisää profiilikuvaukseen, joka herättää mielenkiinnon?

Kuten sarjassakin korostettiin: Tärkeintä on kuvat. Ovatko kuvat varmasti edustavia, tarkkoja ja hyvässä valossa otettu? Onko niitä vähintään kolme, ja mukana selkeä kasvokuva ilman aurinkolaseja? Ei pelkkiä selfieitä? Kokeile näillä kuvilla pari viikkoa ja vaihda sitten eri kuviin ja kokeile niillä. Joskus se voi olla pienestä kiinni, että matchejä rupeaakin tulemaan.

Ja vielä: voit kokeilla erilaisella säteellä, jos olet laittanut kovin pienen tai suuren säteen tällä hetkellä.

Harmittavia nuo botit. Onnittelut, että olit ollut aktiivinen aidolle matchillesi! Siitä se lähtee. :)

SSH kirjoitti...

Hei! Mitä mieltä olette tästä tilanteesta: sain tinderissä matchin ja ollaan juteltu jo jonkun aikaa. Juttelu on siirtynyt whatsappiin. Enimmäkseen meidän viestittely on tähän asti ollut mitä kuuluu -tyyppistä. Olemme nähneet jo kerran ja matchini sanoi että oli kiva tavata ja voimme nähdä toistekkin. Keskustelumme whatsapissa on siitä vähäisestäkin vielä vähentynyt ja kävin huvikseni vilkaisemassa tinderiä ja huomasin että kyseinen matchini oli poistanut minut matcheistään. Voiko tästä päätellä mitään?

Karla Nieminen kirjoitti...

Hei Satu,

Kiitos kommentista. Tuo kuulostaa mielestäni ihan lupaavalta alkavalta jutulta.

Tuosta matchin poistamisesta ei kannata vetää mitään johtopäätöksiä. Hän saattoi poistaa tinderin. Hänellä saattaa olla tapana poistaa tinderistä ihmiset, joiden kanssa juttelee whatsappissa. Tai ihan mitä vaan muuta, mutta ei sen niin väliä. Mielummin kannattaa tulkita tilanteet positiivisesti kuin negatiivisesti, niin ei ainakaan itse itseään pelottelemalla pilaa ihmissuhteitaan.

Mitä sinun kannattaa tehdä: Ehdota toista tapaamista. Jos hän ei suostu toiseen tapaamiseen tai hän ei halua sopia sitä lähiviikoille, niin sitten hänellä voi olla jotain muuta meneillään, ja sinunkin kannattaa siirtyä eteenpäin. Jos hän haluaa tavata, niin sopikaa tapaaminen ja jatkakaa juttua. :)

Mukavaa vuoden 2017 alkua!

SSH kirjoitti...

Kiitos vastauksesta! :)

Hansku kirjoitti...

Kiitos Martti hyvästä pohdinnasta. Olen tuore Tinderin käyttäjä ja ekan matchin kohdalla mietin, miten avaan keskustelun. Onneksi löysin kirjoituksesi. Päädyin olemaan suoraviivainen ja aktiivinen, koska sellainen minä olen. Katsotaan miten käy ;)

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...