Nyt vuodesta 2015 minua ja Jäänmurtajat-asiaa voi kuunnella ilmaiseksi podcasteinä Sanoman & Nelonen median Supla-applikaatiosta.
Löydät Jäänmurtajat-sarjan mobiiliapplikaatiosta kohdasta "Monenlaista asiaa." Jaksojen aiheet liittyvät ihmissuhdetaitojen monipuoliseen kehittämiseen. Kaikenlaiset kommentit ja palautteet ovat hyvin tervetulleita.
Suplan voit ladata iPhone- tai Android-puhelimeesi ilmaiseksi täältä:
http://www.supla.fi
Jaksot voit kuunnella myös supla.fi-linkeistä. Alla jaksojen 7-8 esittelyt ja linkit. Täältä löydät jaksojen 1-3 esittelyt. Täältä löytyvät jaksojen 4-6 tiedot ja linkit. Sarja jatkuu helmikuussa 2016.
Lisää hyvää meininkiä tulossa, ja ideoita otetaan vastaan!
Jakso 7: "Esiinny kuin amerikkalainen" vieraana Sani Leino
Miten mahtava esitys valmistellaan (spoiler: ei vain faktoja hiomalla)? Mitä tehdä, kun joku kysyy vaikeita tai pointti unohtuu? Tarkemmin aiheena ovat mm. hyödyllisen esityksen rakenne, tilan valmistelu, itsensä sekä yleisön lämmittely, kehonkieli, hyvät slidet ja muistettava lopetus.
Kun ok ei riitä, vaan haluat olla esiintyjänä SUPER, niin kuuntele, kun tykitetään myyntiguru ja showmies Sani Leinon kanssa 39 min vinkkisettiä esiintymisestä tässä podcastissä.
Nettilinkki: http://www.supla.fi/supla/2341880
Jakso 8: "Mistä löytää hyvät tyypit" vieraana Anni-Emilia Pesonen
Missä tutustuu uusiin ihmisiin? Miten pääsee mukaan ja monen tapaamisen jälkeen on osa porukkaa? Mitä meinaa "joo palataan"? Miksi tutustua koko ajan uusiin tyypeihin? Kuuntele Karla Niemisen ja ihanan energisen kansainvälisen ammattilaisen & monipuolisen menijän Anni-Emilia Pesosen vinkit podcastistä 8.
Nettilinkki: http://www.supla.fi/supla/2341988
Hauskaa kuuntelua, ja toivottavasti mukana on sinulle hyödyllisiä vinkkejä!
P.S. Alkavan tammikuun 16-17.1.2016 Jäänmurtajat-ihmissuhdetaitokurssilla on vielä paikkoja, tervetuloa mukaan!
Käytännöllinen viikonloppukurssi on Helsingissä Ruoholahdessa (keskustasta metrolla 2 min). Kurssi on järjestetty nyt 30 kertaa, ja palaute on aina ollut erinomaista. Kurssit ovat pienryhmäkursseja ja kaikki osallistujat saavat myös henkilökohtaista palautetta avuksi oman sosiaalisen elämänsä kehittämiseen.
Katso lisätiedot, ilmoittautuminen ja palautetta aiemmista kursseista: http://www.jaanmurtajat.fi/avoimet-kurssit/
Parhain terveisin,
Karla Nieminen
Yrityksestäni ja koulutuksistani voit lukea lisää osoitteesta
http://www.jaanmurtajat.fi
8 kommenttia:
mainitset yhdistykset sopivaksi keinoksi vilkastaa sosiaalista elämää. itse koen kuitenkin, että on vaikea löytää juuri minulle sopivaa yhdistystä. olen katsellut sanomalehden yhdistyspalstaa, ja kaikki yhdistykset tuntuvat olevan tarkoitettuja sellaisille, joilla on jokin sairaus tai sitten eläkeläisille. en kuulu kumpaankaan kategoriaan. miten löytäisin yhdistyksen, jolla olisi suht vilkasta toimintaa, ja jossa olisi mukana työikäisiä ihmisiä? haluaisin, että se olisi vapaa-ajan juttu, ei työhön liittyvä.
Kiitos kommentista. Yhdistyksiä kannattaa googlata netistä. Mieti sinua kiinnostavia asioita liittyen esimerkiksi erilaisiin harrastuksiin, urheiluun, musiikkiin, kulttuuriin, tapahtumiin, opiskeluun ja matkusteluun. Jos sinulla ei ole paljoa noihin asioihin liittyviä kiinnostuksen kohteita, niin mieti, mitä uutta voisit kokeilla. Monet yhdistykset järjestävät alkeiskursseja. Googlaa sitten valitsemistasi aiheista esim. "kitara yhdistys helsinki" tai "espanja yhdistys tampere" niin löydät mahdollisesti kiinnostavia yhdistyksiä. Vinkkinä henkilöille, jotka ovat kiinnostuneet myös työelämän yhdistyksistä: erilaisia ammattikerhoja, liittoja, alumniyhdistyksiä, nuorkauppakamareita, kauppakamareita ja Rotary-yhdistyksiä ym. on myös olemassa runsaasti. Facebookissa löytyy myös ehdotettuja tapahtumia (tapahtumat-sivun alalaidassa), mistä voi löytää hauskaa tekemistä.
Täältä löytyy myös joitakin yhdistyksiä listassa:
http://www.kansalaisyhteiskunta.fi/jarjestohakemisto/vapaa-aika-_ja_harrastusyhdistykset
Yhdistyksissä tärkeä juttu on kokeilla riittävän montaa, että löytyy sopiva. Etsi siis noin 5 yhdistystä, joiden toimintaa menet kokeilemaan noin 3 kertaa. Yhden kerran perusteella ei kannata vielä mitään päätöstä tehdä. Voit liittyä esim. facebookissa paljon useammankin yhdistyksen sivuille ja ryhmiin. Kun kokeilee 5-10 yhdistystä, niin löytää oletettavasti itselle sopivia ja sopivan aktiivisia 1-2 kpl. Aikaa ja energiaa tämä tietenkin vähän vie, mutta se työ on vain tehtävä. Ne hauskat jutut, mitä voi kokea yhdistysporukassa, ovat sen vaivan arvoisia. Tsemppiä!
kiitos vastauksesta! :)
asun suhteellisen pienellä paikkakunnalla, joten jo "yhdistys paikkakunnan nimi" antoi vaihtoehtoja. enköhän uskaltaudu mukaan johonkin yhdistykseen :)
sitten vielä toinenkin kysymys. olen omassa elämässä huomannut, että vaikka on tuttuja ja kavereita, niin monesti kuitenkin ihmisillä on perhe-elämää ja muita menoja esim. viikonloppuisin, joten aina ei vaan löydy seuraa kavereista kun sitä kaipaisi. mitä silloin kannattaa tehdä?
Hienoa, että vastauksesta oli apua ja vaihtoehtoja löytyi. Kannattaa uskaltautua useampaan yhdistykseen, niin sitten löytyy todennäköisesti pari mieluissaa. :)
Kun kavereista ei löydy seuraa, kannattaa tutustua uusiin ihmisiin. On luonnollista, että elämäntilanteet vaihtelevat eri aikoina ja kaveripiiri myös. Koko ajan kannattaa siis vähän käydä uusissa paikoissa ja jutustella uusille ihmisille (vaikka siellä yhdistyksissä). Kannattaa myös olla yhteydessä vanhoihin kavereihin, joita ei ole tullut nähtyä. Joskus voi mennä jopa vuosia, kun tulee vähemmän nähtyä jotakin henkilöä esim. kiireisen perhe- tai työtilanteen vuoksi, ja sitten alkaakin taas tiiviimpi näkeminen. Hauskoja keskusteluja ja uusia porukoita sinulle!
Tässä vielä 4 vinkkiä aiemmista kirjoituksiin:
http://jaanmurtajat.blogspot.fi/2013/07/vieraskyna-taalta-loydat-itsellesi.html
http://jaanmurtajat.blogspot.fi/2012/10/missa-tutustuu-uusiin-kivoihin.html
http://jaanmurtajat.blogspot.fi/2015/08/case-sosiaalisen-elaman-yllapito-hs.html
http://jaanmurtajat.blogspot.fi/2015/09/case-hetken-jutustelusta-tutustumiseen.html
Kiitos vastauksesta! varmasti on niin, että mitä laajempi tuttava ja kaveripiiri, sitä harvemmin tuntee yksinäisyyttä. ajattelin tässä kuitenkin ns. akuutteja tilanteita, kun lauantaina tai sunnuntaina ei haluaisi olla yksin, ja viestikierros kavereille osoittaa, että kaikilla on juuri sillä hetkellä muuta. siinä hetkessä olen usein vähän tumput suorina, että mitäs nyt. mutta ehkä noiden tilanteiden määrää voi vähentää jo etukäteen aktiivisuutta lisäämällä.
Todella, jatkuva yhteydenpito ja tutustuminen monipuolisesti etukäteen on tärkeää. Ja voit miettiä valmiiksi myös kivaa tekemistä, mitä tehdä yksin, esimerkiksi urheilu, opiskelu ym. Hyviä ideoita löytää myös facebookin suositut tapahtumat verkostossasi -sivulta ja suositut tapahtumat lähelläsi -sivulta.
olisi kiva lukea postaus (tai kuunnella supla-juttu)yksin tekemisestä. juuri miten voi mennä yksin paikkoihin. esim. yksin baariin. siihen on korkea kynnys. miten se sujuisi "kivuttomasti".
Lähetä kommentti