Kehity sellaiseksi kuin haluat: Tinder-sarja 3/3: Minkälaisilla kuvilla saa matcheja Tinderissä?

17. kesäkuuta 2016

Tinder-sarja 3/3: Minkälaisilla kuvilla saa matcheja Tinderissä?


Postaussarjan on kirjoittanut ennakkoluuloton ja äärimmäisen utelias itsensäkehittäjä, insinööri Martti Ilvesmäki. Hän uskoo, että kaikki on mahdollista oppia: myöskin ihmissuhdetaidot, joissa hän on omien sanojensa mukaan ollut "aivan käsi". Sarjassa käsitellään keskustelunavauksia, profiilitekstejä ja kuvia Tinderissä.


 
Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Vanha sananlasku pitää paikkansa myös Tinderissä. Koko sovellus perustuu valokuviin, joita voit latailla profiiliisi Facebookin kautta, ja nykyään myös suoraan puhelimen kuvista. 

Moni ei halua käyttää Tinderiä, koska pitää sitä liian ulkonäkökeskeisenä. Kuvat ovatkin aluksi kaikista tärkein elementti sovelluksessa, ja vasta tämän jälkeen kannattaa alkaa miettiä timanttisia iskulauseita. Aika pian sopivien matchien löydyttyä painopiste siirtyy kuitenkin keskusteluun, joten Tinder leimataan usein turhaan pelkästään ulkonäkökeskeisten sovellukseksi. On sillä ulkonäöllä missä vain tutustuessa aina jonkin verran väliä. Tärkeää elämässä ja Tinderissä ei myöskään ole miellyttää kaikkia, vaan juuri niitä samanhenkisiä tyyppejä. Voit lukea ulkonäön merkityksestä lisää tämän blogin aiemmasta kirjoituksesta "Onko ulkonäöllä väliä?"

Kuvien merkitystä aluksi Tinderissä ei mielestäni voi liikaa painottaa: kuvat ovat viimeinen asia mistä tinkiä, jos ei halua sabotoida mahdollisuuksiaan heti alkuvaiheessa. Jos David Beckhamin tai Mila Kunisin (tai jonkun sinun ihannetyyppisi) ulkonäön omaava tyyppi aloittaisi keskustelun kanssasi, olisiko sillä niin paljoa väliä, jos keskustelu alkaisi tylsällä ”mitä kuuluu” -heitolla? Tuskinpa.

Tässä Tinder-sarjan viimeisessä postauksessa käydään läpi ideoita, miten parantaa mahdollisuuksiaan saada hyviä matcheja Tinderin syvistä vesistä kuviaan hiomalla. 



Hymy löytyy! Kuvakulmaa voisi vähän vielä hioa... Kuva: WithoutFins

 

Hymyile

Legendaarisessa self-help klassikossa ”Miten saan ystäviä, menestystä ja vaikutusvaltaa” Dale Carnegie toteaa hymyn olevan yksinkertaisin keino tehdä hyvä ensivaikutelma ihmisiin. Tämähän sopii Tinderissä oikein hyvin! Hymy on ihmisen kaunein asuste ja muut tuppaavat vaistomaisesti pitämään hymyilevistä tyypeistä. Mitä tapahtuu, kun joku hymyilee sinulle? Todennäköisesti hymyilet takaisin ja saat hyvän fiiliksen vs. jos hän näyttäisi sinulle vihaista naamaa. 


Huomionarvoista on kuitenkin hymyn aitous, sillä naamalle väkisin väännetty irvistys ei näytä aivan yhtä viehättävältä. Hymyilyä, ja kuvien ottamista yleensäkin, voi harjoitella. Aito hymy näkyy usein silmistä. Mieti ilmettäsi kuvissa, sillä sitä todella katsotaan.


"Sulla on kauniit... huulet! Ehkä?" Kuva: Edenpictures

 

Selkeät kuvat

Jos naamaasi peittävät joka kuvassa valtavat aurinkolasit tai olet päättänyt ottaa kuvasi maailman ensimmäisellä kamerakännykällä, niin matcheja ei välttämättä tule kuin sieniä sateella. Selkeät kuvat ovat kauniita katsella ja niistä näkyy, että vaivaakin on nähty.
Ota aina useampi kuva kerralla, niin joku niistä tarkentuu kunnolla. Heilahtaneita kuvia ei ole kiva katsella. Joltakin tuttavaltasi löytyy varmasti hyvälaatuinen kamera, jota voi lainata. 
 
”No mut en mä halua lainata kameraa. Turhaa panostamista! Tai ainakaan en halua kertoa kellekään, että käytän Tinderiä.”

Jos haluat todella menestyä jossakin, niin silloin ovat kaikki keinot sallittuja (ketään loukkaamatta). Tuloksien eteen on monessa asiassa oltava valmis näkemään hieman vaivaa. Tinderin käyttö näyttää vain hyvää aktiivisuutta ja vastuun ottamista omiin käsiin.

Aurinkolasit näyttävät cooleilta, mutta niitä ei mielestäni tulisi käyttää kuin yhdessä tai kahdessa kuvassa. Valtavat lasit joka kuvassa saavat katsojan miettimään, miksihän toi ei halua näyttää naamaansa. Sinun naamastasi tykkääviä ihmisiä tässä ollaan etsimässä ja kasvojen rohkea näyttäminen kuvassa vetää puoleensa sopivia kandidaatteja. Olisihan se kurjaa mennä treffeille vain huomatakseen, että toinen näyttää aivan erilaiselta kuin kuvissa.

Kokovartalokuvan käyttö on enemmän kuin suositeltavaa. Profiilin ollessa täynnä naamaselfieitä, tulee nimittäin mieleen, että onkohan niiden ottaja varmasti sinut vartalonsa kanssa. Pyydä siis vaikkapa kaveriasi ottamaan itsestäsi hyvä kokovartalokuva (kunnon kameralla)! Sinun ei todellakaan tarvitse olla mallinmitoissa. Tärkeää on olla rehellinen, jotta löydät juuri sinulle parhaat matchit.

 

Frontside ollie? Kuva: Oscar E.


Useita + persoonallisia kuvia

Profiilissa on hyvä olla useampi kuin yksi kuva. Yksi kuva (vaikka hyväkin) pistää epäilyttämään: eikö henkilöstä ole kuin yksi hyvä kuva? Onkohan kyseessä internet-trolli? Tärkein on totta kai ensimmäinen kuva, jolla luot ensivaikutelman, mutta ainakin kolme kuvaa olisi hyvä profiilissa olla. Vaikkapa yksi naamakuva, yksi kokovartalokuva ja yksi persoonallinen kuva.

Aidot sinusta kertovat kuvat ovat myös ehdotonta plussaa! Tykkäätkö autoista? Tai kenties lenkkeilystä, koirista, kokkauksesta, pitsin nypläämisestä tai surffauksesta? Kuvissa saa ja on jopa suotavaa näyttää omaa kiinnostustaan jotain asiaa kohtaan. Näin välittyy profiilin kautta enemmän persoonaasi esille, mikä on viehättävää varsinkin samanhenkisten tyyppien kohdalla. 



Yksityiskohdilla on väliä. Kuva: C. Sengler


PUA eli pick up artist eli pelimiespiireissä on loistava sanonta: pyri olemaan paras mahdollinen versio itsestäsi. Tinder-profiiliin tekemiseen sanonta täsmää varsin hyvin. Kuvien hiominen ei ole turhaa panostusta, vaan loistava strategia kiinnostavien matchien saamiseen. Tinderiä voi ajatella vertauskuvallisesti valtavaksi baariksi: jos hauskanpidon sijaan näytät hapanta naamaa piilossa ihmisten katseilta koko illan pukeutuneena vaatekaapin kuluneimpiin rytkyihin, lähdet todennäköisesti tyhjin käsin kotiin. On kuitenkin hyvä muistaa, ettei kaikkia voi eikä pidä miellyttää. Oma itsensä saa ja pitää olla; määrä ei aina korvaa laatua! 

On totta, että olemme kaikki erilaisia ja totta kai aina voi tavata hyviä tyyppejä myös erikoisemmilla tai keskinkertaisilla kuvilla. Tekstin pääpainona oli yleisimpien sudenkuoppien välttäminen, ja siitä on hyvä lähteä soveltamaan. Lopuksi bonuksena vielä kavereilta kysellessäni saatu lista kuvista, jotka eivät heidän mielestään toimi. En sano, että nämä pätisivät aina, sillä jokaisella ihmisellä on oma makunsa.

Miehillä eivät toimi: paidattomat kuvat, show-off egoilukuvat (esim. puku päällä nojailu hienoon autoon), ryhmäkuvat, dokauskuvat, alhaalta otetut kuvat (huono kuvakulma), naisten kanssa otetut kuvat ja meemikuvat.

Naisilla eivät toimi: vain naamakuvia, tosi paljon meikkiä, vain yksi kuva, kuva jonkun jätkän kanssa, ryhmäkuvat ja meemikuvat. 
 



Vielä kertauksena vinkit kuviin, jotka toimivat:
  1. Hymyile.
  2. Käytä selkeitä kuvia – Kokovartalokuvat, hyvän kameran käyttö ja selkeät naamakuvat.
  3. Käytä aitoja kuvia Jos käytät pukua ja se on sinulle normaalia, anna sen näkyä. Samoin, jos olet tyyliltäsi enemmän hipsteri: vanssit jalkaan ja ruutupaita päälle vaan.
  4. Laita useita kuvia (vähintään kolme).


Uskon, että tässä blogisarjassa mainituilla vinkeillä parannat niin saamiesi matchien määrää kuin laatua. Aina treffien järkkääminen ei kuitenkaan onnistu vaikka mitä tekisi. Syyt ovat todennäköisesti täysin itsestäsi riippumattomia ja näistä ei pidä ottaa itseensä.  

Tinderissä on paljon passiivista porukkaa, mutta aktiivisena voit kyllä löytää sieltä vaikka mitä. Pari sosiaalisesti taitavaa ja hyvännäköistä kaveriani olivat laskeneet, että 10 treffejä kohden he tarvitsivat 300 matchia! "Treffiprosenttiin" toki vaikuttaa hyvin moni tekijä, mutta tässä hieman tilastoa esimerkiksi. Sitkeys palkitaan. Tinder on ehdottomasti yksi tämän hetken parhaita tapoja tavata uusia ihmisiä.

Ei siis pidä ottaa nokkiinsa, jos treffejä ei saa sovittua jokaisen matchin kanssa, vaan jatkaa sinnikkäästi eteenpäin hyvällä asenteella: sinulle oikea tyyppi voi odottaa jo seuraavan pyyhkäisyn takana. 

- Martti Ilvesmäki
martti.ilvesmaeki@gmail.com


Sarjan kaikki osat: keskustelunavaus, profiilitekstit ja kuvat Tinderissä.



Jäänmurtajista ja ihmissuhdetaitokoulutuksista voit lukea lisää osoitteesta
http://www.jaanmurtajat.fi

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tämänkin postauksen puolelle sellainen huomio, että kamera ei ota kuvia. :D Ihminen ottaa, kamera on välikappale. Toisin sanoen se on aivan sama, vaikka siinä kädessä olisi ammattilaistason järkkäri huippuoptiikalla - lopputulos on järkyttävä, jos laitetta ei osaa käyttää. Ja mitä monimutkaisempi laite on käytössä, sitä enemmän taitoa sen käyttäminen vaatii. Tinderiä käytetään ensisijaisesti mobiililaitteilla, joten mobiililaitteella otettu kuvakin voi olla ihan riittävän hyvä. Niissä laitteissa, jotka Tinderiä pyörittävät, on kuitenkin nykyisin suurimmaksi osaksi ihan säädylliset kamerat, jos nyt ei huipputasoakaan aina. Eli ei se laite siis mielestäni ole se ensisijainen murhe, vaan muut kuvaamiseen liittyvät asiat, tärkeimpänä riittävä valaistus (ei salama, koska sen käyttö on sitten ihan oikeasti taitoa vaativa laji).

Karla Nieminen kirjoitti...

Kiitos kommentista. Ehkäpä siitä saa joku lisävinkkiä kuviensa hiomiseen. Hyvää juhannusta!

Anonyymi kirjoitti...

Tuo hymy on kyllä vahvasti liioiteltu. Ensinnäkin kasvot ilman hymyä antaa aidomman kasvokuvan kuin virne naamalla (harvoilla tosiaan on kaunis, luonnollinen hymy ja vaikka olisikin..) , muttei sen tarvitse silti mikään passikuva olla.. Silmätkin voi tulla silloin paremmin esille ja aito karisma (jos sellaista omaa). Kyllähän ihminen nyt aika sisuton saa olla jos ei uskalla lähestyä kuin päivänsäde ihmisiä.. Pahimmillaan hymy voi jopa laskea ihmisen älykkyyden tasoa jos on oikein assimainen virne.. Itse nimenomaan suosittelisin että ei hymyä (jossei se ole aidon luontainen ko. henkilölle..)Mutt kohdat allekirjoitan täysin! :)

Karla Nieminen kirjoitti...

Tästä asiasta olemme selvästi eri mieltä. Vakava kuva näyttää mielestäni erittäin harvoin "neutraalilta", vaan ennemminkin surulliselta, väsyneeltä, ylimieliseltä, vihaiselta ym. ei kovin imartelevia asioita. Suurin osa etsii ystävällistä ja viihdyttävää seuraa, johon liittyvistä ominaisuuksista hymy viestittää hyvin.

Se, että iloinen ei ole älykäs, on todella joillain oleva käsitys. Henkilökohtaisesti en ole kiinnostunut näin ajattelevien ihmisten seurasta. Oma ajatteluni on melkein päinvastainen: fiksu ymmärtää, että isolla hymyllä elämä on usein parempaa.

Joku kohtalokas, voimakas, mietteliäs tai vakuuttava vakavampi kuva voi hyvin olla joukossa mukana. Itse kuitenkin laittaisin aina myös hymyilevän kuvan. Jokainen voi onneksi tehdä miten huvittaa, ja vaikka kokeilla useampaa tapaa. Mukavaa syksyä!

Anonyymi kirjoitti...

Kuis vattapalikoiden esittely, kun kerta sellaiset on?

Voiko pistää rehellisen sixpackin esittelykyvan ilman paitaa, vai pitääkö tuokin tehdä kautta rantain "tässä pelataan rantalentistä"-kuvalla?
Timmi kroppa nyt on kuitenkin asia joka lisää kiinnostuneita, mutta miten sen viestisi hyvällä maulla?

Karla Nieminen kirjoitti...

Kiitos kommentista. Kroppa on yleensä treffikumppania arvioidessa tärkeämpi juttu miehille kuin naisille. Olen kuullut, että moni nainen ei halua nettideiteille vatsapalikoitaan esittelevän miehen kanssa, koska sellainen tapa tuoda itseään esille tuntuu esim. liian pinnalliselta, seksuaaliselta tai leuhkalta. Jos siis etsit muutakin seuraa kuin vain seksiseuraa, niin esittelisin kroppaa juurikin harrastuskuvien ym. avulla vähän "vahingossa." Vähän hassua, että tällä lailla kannattaa taktikoida, mutta tällaiset pienetkin mielikuvaerot voivat olla merkityksellisiä. Hyvää syksyä!

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...