Kehity sellaiseksi kuin haluat: Dear pelimies, osa 2/4: Ihmiset ja naiset

19. kesäkuuta 2014

Dear pelimies, osa 2/4: Ihmiset ja naiset


PUA eli pick up artist -materiaali opettaa naisten iskemistä. Tämä on toinen osa havaitsemiani pelimiesten yleisiä väärinkäsityksiä käsittelevässä kirjoitussarjassa. Sarjasta on aiemmin ilmestynyt esittelyosa. Suosittelen lukemaan myös Yleiset kysymykset & palautteet vastauksineen.

Mielestäni sosiaalisia taitoja opettava PUA-kirjallisuus on hieno juttu. Siitä voivat sekä miehet että naiset oppia paljon esimerkiksi pariutumisesta, kaverien kanssa toimimisesta ja työelämässä verkostoitumisesta. Toivon, että näistä kirjoituksista on hyötyä niin asiaan enemmän perehtyneille kuin kaikille muillekin.


And, without further ado, tässä näitä yleisiä PUA-sudenkuoppia:Väärinkäsitys 1: Kaikille harjoitusta kaipaaville sopivat samat neuvot

Ihmiset, joilla on haasteita muihin tutustumisessa, voisi joskus jakaa karkeasti kahteen kategoriaan: toiset jyräävät muut mielipiteillään ja toiminnallaan, eivätkä siksi saa luotua ihmissuhteita, ja toiset taas eivät arvosta itseään yhtään, jolloin muutkaan eivät arvosta heitä. Jyrät kaipaavat vinkkejä toisten huomioimiseen, ja arat taas itsensä arvostamisen näyttämiseen ja aloitteellisuuteen. Tätä jyrien opettamista toiset huomioivimmiksi pelimiesmateriaalissa on aika vähän, ikävä kyllä.

Mitä jyrälle usein tapahtuu: Koska ihmiset pitävät ainakin alitajuisesti itsestään, he etsivät usein itsestään muistuttavia asioita löytämästään materiaalista. Ihmiset toimivat elämässään miten toimivat, koska jollain lailla he pitävät siitä tai ovat ainakin tottuneet toimintatapoihinsa. Esimerkiksi terveyskoulutuksissa käy paljon todella tervettä ja asioista perillä olevaa porukkaa, jolle neuvoista ei ole enää juuri mitään hyötyä. He kuitenkin tykkäävät käydä terveyskoulutuksissa, koska he ovat niin kiinnostuneita terveydestä ja tietävät siitä niin paljon. Samaan tapaan ihmisjyrät kuuntelevat innolla niitä hyökkäävämpiä itsevarmuuden näyttämisen ja aloitteellisuuden lisäämisen vinkkejä, kun taas arat, muita jopa liikaakin arvostavat kaverit sitten kuuntelevat niitä muiden kuuntelemisen neuvoja.

Tuloksena on helposti entistä arempia arkoja ja entistä jyrempiä jyriä. Etsi siis erityisesti sitä materiaalia, minkä kanssa et ole intuitiivisesti samaa mieltä ja haasta vanhoja toimintatapojasi ja ajatteluasi rankastikin.Väärinkäsitys 2: Naiset ovat naisia ja miehet ovat ihmisiä

Naisissa ja miehissä on eroja. Naisissa ja miehissä on kuitenkin myös valtavasti samaa, ja he ovat kaikki ihan oikeasti ihmisiä: herkkiä ja usein ystävällisiä sellaisia. PUA-materiaali tuppaa korostamaan naisten eroja miehiin älyttömyyksiin asti.
Naisten reaktioita eri tilanteisiin saatetaan mallintaa kummallisesti tai liikaa yksinkertaistaen, kun taas miehet nähdään ihmisinä, jotka kykenevät normaaliin ajatteluun. Tämä on kätevää kursseja myyville guruille: "Naiset ovat kuin avaruusolioita! Heille puhuakseen miehen on osattava nämä 10 uutta lähestymistapaa! Älä mene naisten ansoihin! Osta kurssi, niin pääset lähemmäksi näiden kummallisten taruolentojen ymmärtämistä! Opi toimivat naisten ohjelmointiohjeet!"

Naisille muka puhutaan aina täysin eri tavalla, eri fiiliksissä ja erilaisilla "kuvioilla" kuin miehille. Naisille saa joidenkin oppien mukaan myös sanoa vähän mitä sattuu, mitä ei tulisi mieleenkään sanoa miehelle. Ei kukaan nyt kaverilleen (eli toiselle miehelle, huom.) puhuisi todella alentavasti tai vain seksistä, mut hei naiset on vaan naisia, eiks je?

Naiset ja miehet ovat enemmän samanlaisia kuin erilaisia. Voit oppia paljon elämästä, naisista ja miehistä, sekä naisilta että miehiltä. Varo deittigurujen ansoja ja mainospuheita, joissa he antavat toisesta sukupuolesta mystisen, ilkeän ja mahdottoman vaikean kuvan.PUA-materiaali ei ole mikään uusi juttu.
Kuva: jbcurioVäärinkäsitys 3: Naisen on helppo saada seksiä. Jos hän ei saa helposti seksiä, hän on arvoton valas eikä nainen

Pelimiehillä riittää sympatiaa toisilleen: Rumilla miehillä on elämä vaikeaa, ja aina heikkoa miestä kiusataan. Miehen lihavuus on ymmärrettävä olosuhteiden tulos, ja kaveria tsempataan salille ja pihvisalaatin pariin. Toisten kannustaminen ja sympatia ovat hienoja asioita.

Naisille, joita ei klassisesti upeina pidetyillä ulkoisilla avuilla ole erityisemmin siunattu tai jotka ovat ylipainoisia, ei sen sijaan usein riitä pelimiessympatiaa. He ovat arvottomia (ei kannata jututtaa), heidän huono fyysinen kuntonsa on heidän oma syynsä ja heidän ei tietenkään ole helppo saada seksiä. He eivät ole naisia, vaan jotain epätoivoisia naurettavia valaita. Naisten elämä on monien pelimiestekstien mukaan olevinaan tosi helppoa: aina saa seuraa, huomiota ja seksiä eikä pakkeja juuri koskaan. Jännästi naisiksi kuitenkin lasketaan vain murto-osa toisen sukupuolen edustajista.

Tällaista saattaa olla pelimiesten puhe, mutta onneksi käytännössä kiinnostusta riittää usein monenlaisille naisille. Moni pelimies huomaa nopeasti, ettei partnerissa pelkkä klassisesti hyvä ulkonäkö juuri lämmitä. Kuitenkin foorumien puheessa ja kuvissa ei ole välillä mitään järkeä, ja ne saattavat luoda kummallisia ajatusmalleja niin miehille kuin naisillekin. 

Voi olla olevinaan ilmiselvää, ettei kukaan ole kiinnostunut tytöstä, joka ei näytä lehdestä revityltä, ja kaikkien ihannemimmi on perusmalli. Esim. upea ns. kympin nainen foorumeilla on playboy-malli (vain ulkonäöllä on merkitystä) ja sitten ihan ok kasin nainen on sellanen kiva naapurintyttö eli sama playboy-malli poolopaidassa ja silmälasit päässä. 

Miksi näitä todellisuudesta kaukana olevia puheita ovat sitten foorumit pullollaan? Katso sarjassa myöhemmin esiteltävä väärinkäsitys, noin nro 7, ihmissuhteissa voittamisesta ja muiden lyttäämisestä. Yritä nähdä, että molemmilla sukupuolilla on haasteensa, ja kummankaan sukupuolen seuran laatu tai ihmisarvo ei perustu vain ulkonäköön.Kympin tyttö. Kuva: Darren Jeffers

Naapurintyttö, 7+ (ironiaa). Kuva: anna_logunovaThat's all folks, for today that is. Näihin kuviin, näihin tunnelmiin. Ensi kerralla aiheena mm. seksi, mutta eivät huumeet ja väkivalta. Mahtavaa juhannusta, ja jatketaan pian! Make your midsummer magical!


Sarjan osat, jotka linkitän tähän ilmestymisen jälkeen:

Dear pelimies, osa 1/4: Intro & koko genre
Dear pelimies, osa 2/4: Ihmiset ja naiset
Dear pelimies, osa 3/4: Pihtarit, mollaajat ja hyvännäköiset
Dear pelimies, osa 4/4: Heikkoudella voittoon, ca-ching!


Dear pelimies FAQ: Yleiset kysymykset & palautteet


 


Parhain terveisin,
Karla Nieminen

Yrityksestäni ja koulutuksistani voit lukea lisää osoitteesta
http://www.jaanmurtajat.fi

11 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

I beg to differ... ruma ja lihavakin nainen voi saada lukemattomia seksitarjouksia ilman että tarvitsee edes kotoa poistua, vain jättämällä ilmoituksen nettiin. Yritäpä samaa edes keskitasoisena miehenä :(

Anonyymi kirjoitti...

Miksi miesten pitäisi kehittyä pelimiehiksi? Ei naistenkaan tarvi kehittyä mitenkään saadakseen miehiä.

Anonyymi kirjoitti...

Joku nainen neuvoo täällä miten miesten pitäisi iskeä se. Pitäisikö minunkin alkaa pitämään blogia, jossa neuvon naisia miten he voivat iskeä minut?

Anonyymi kirjoitti...

No yleensä miehet opettelevat pelimiesjuttuja jos eivät ole tyytyväisiä menestykseensä naismaailmassa. Ja kyllähän ylipainoisen naisenkin kysyntä nousee ihan eri tasolle kun laihduttaa.

Anonyymi kirjoitti...

" kyllähän ylipainoisen naisenkin kysyntä nousee ihan eri tasolle kun laihduttaa."

Miksi se sitten on alunperinkään lihottanut itseään? Jos nainen pysyy normaalipainoisena tai laihana, niin ei ole mitään ongelmia miehen saannissa. Sensijaan miehen täytyy reenata itsensä lihaksikkaaksi, jos haluaa saada naisia.

Karla Nieminen kirjoitti...

Kiitos kaikille kommenteista! Palautetta on tullut ihanan paljon, luonnollisesti niin positiivista kuin negatiivistakin. Ajattelin tehdä tälle sarjalle piakkoin FAQ-postauksen. Vastaan kuitenkin tähän jo lyhyesti kommenteihinne järjestyksessä anonyymit 1-5:

1. Kyllä, olen samaa mieltä, että naisten on helpompi saada satunnaista seksiä kuin miesten. Se ei kuitenkaan naisillekaan ole minun ja monen muun kokemuksien mukaan ihan niin lastenleikkiä, kun pua-jutuissa usein annetaan ymmärtää. Tästä tulee lisää asiaa mm. seuraavassa osassa.

2. Ei miesten tarvitse kehittyä pelimiehiksi eikä naisten pelinaisiksi tms. Pelimieskirjallisuuden idea (nykyään) on antaa vinkkejä sosiaalisten taitojen kehittämiseen. Osa haluaa naisia paljon pyörittäviksi pelimiehiksi, mutta tosi moni haluaa kehittää sosiaalisia taitojaan. Se on mielestäni hyödyllistä niin romanttisia suhteita kuin kaveri- ja businesssuhteitakin ajatellen.

3. Jos haluat alkaa pitämään tuollaista blogia, niin ala vain. Jos katsot minun blogini kirjoituksia, niin huomaat, että niiden idea on antaa sekä miehille että naisille vinkkejä ihmissuhdetaitojensa kehittämiseen.

4. Kiitos kommentista!

5. En tiedä, oletko ollut koskaan ylipainoinen. On kyseessä sitten nainen tai mies, niin harvoin kyseessä on ollut mikään "lihottaminen". Jotkut ovat esim. oppineet heti lapsena ihan väärät elintavat tai vaikka sairastumisen seurauksena lihonneet. Laihduttaminen ei usein ole helppoa. Normaalipainoon pyrkiminen on kylläkin kannattavaa oman hyvinvoinnin vuoksi, ja kannustan siihen.

Miehen menestys naismaailmassa voi hyvinkin parantua, jos hän treenaa itsensä lihaksikkaaksi. Naisenkin menestys usein paranee, jos hän on timmi ja muutenkin huolehtii ulkonäöstään, kuten edellinen kommentoija sanoi. Naisten kauneudenhoito ei muuten ole mikään pieni työ, ja vie ihan järjettömästi aikaa. Kokemukseni mukaan miesten ulkonäössä naiset arvostavat paljon esim. kasvoja ja pituutta, kun taas miehet ajattelevat naisten arvostavan valtavasti lihaksia. Moni nainen pitää myös ihan perusmiehistä, ilman suuria muskeleita. Tämä on tietenkin hyvin yksilöllistä, mutta tässä muutamia ajatuksiani asiasta. Kiitos kommentista!

Hyvää juhannusta!

Anonyymi kirjoitti...

"Jos katsot minun blogini kirjoituksia, niin huomaat, että niiden idea on antaa sekä miehille että naisille vinkkejä ihmissuhdetaitojensa kehittämiseen."

No missä täällä sitten on ihan tarkalleen ottaen näitä Dear pelinainen tekstejä?

Karla Nieminen kirjoitti...

En ole vielä kirjoittanut erityisesti naisille suunnattuja tekstejä, jos sellaista tarkoitat. Täytyy katsoa, jos sellainen tulisi tulevaisuudessa, hauska idea. Yleensä pidän enemmän siitä näkökulmasta, että korostetaan sukupuolien yhtäläisyyksiä eikä eroja. Mutta kyllä niitä erojakin löytyy, sitä en kiellä.

Tässä kysyjä on nainen:
http://jaanmurtajat.blogspot.fi/2014/01/case-seurustelu-ensimmaista-kertaa.html

Tämäkin blogisarja on tarkoitettu sekä naisille että miehille, kuten esittelyssä kirjoitin. Nimi "Dear pelimies" johtuu siitä, että pua-kirjallisuus yleensä on suunnattu miehille, ja uskon sarjan kiinnostavan erityisesti tätä tuntevaa porukkaa. Vaikka muillekin on toivottavasti hyödyksi. Kieltämättä hämäävä otsikko tuossa kohderyhmämielessä.

Nämä aiemmat kirjoitukseni + videot flirttailusta ovat sekä miehille että naisille, kuten tekstini ja kurssini yleensäkin ovat:
http://jaanmurtajat.blogspot.fi/2012/04/koskettele-kivasti-vahingossa.html
http://jaanmurtajat.blogspot.fi/2012/03/kysy-paremmin-oletko-sinkku-mika-sun.html
http://jaanmurtajat.blogspot.fi/2011/12/case-suuteleminen-ja-koskettaminen.html
http://jaanmurtajat.blogspot.fi/2013/06/kaverizone-tuo-ankeuden-megazone.html
http://jaanmurtajat.blogspot.fi/2011/09/follow-up-or-fail.html

Blogisarjan esittelyssä linkatut aiemmat kirjoitukset:
http://jaanmurtajat.blogspot.fi/2011/05/kaikki-tutustuminen-on-iskemista.html
http://jaanmurtajat.blogspot.fi/2011/05/kaikki-tutustuminen-on-iskemista-2.html
http://jaanmurtajat.blogspot.fi/2011/05/nalle-taskuun-mirri-kaulaan-ja-menoksi.html

Videot, joissa myös flirttailuun hyödyllisiä juttuja:
https://www.youtube.com/watch?v=zuMWmsVqBGg
https://www.youtube.com/watch?v=0l1WiLLj1SE
http://jaanmurtajat.blogspot.fi/2012/10/missa-tutustuu-uusiin-kivoihin.html

Anonyymi kirjoitti...

Pelinaisia:
http://30daysofpickupart.tumblr.com

:-)

Jevgeni kirjoitti...

On aivan tuulesta temmattu väite se, että mies tarvitsee ulkonäköä ja/tai lihaksia naisia saadakseen. Tunnen useita tyyppejä, joita ei ole ulkonäöllä siunattu ja joiden ruumiinrakennekin on sitä mallia, ettei pysy pystyssä tuulisella säällä. Ja kas kumma, siitä huolimatta he saavat naisia juuri niin paljon kuin haluavat.

Lihakset ja hyvä ulkonäkö ilman muuta helpottavat ja monissa tilanteissa antavat etulyöntiaseman vähemmän hyvännäköiseen ja lihaksikkaaseen kaveriin nähden, mutta eivät ne mikään vaatimus ole. Pikemminkin niiden puuttumista käytetään tekosyynä sille, ettei sitä naista saada, vaikka todellisuudessa vika on jossain ihan muualla.

Karla Nieminen kirjoitti...

Jevgeni, hyviä pointteja. Itse olen huomannut tuon muiden juttujen merkityksen ehkä selvimmin, kun olen tutustunut johonkin uuteen isompaan kaveriporukkaan. Ensivaikutelma siitä, kuka on ulkonäön perusteella "kingi ja suosituin" ei olekaan pätenyt kummankaan sukupuolen suhteen, vaan muut tekijät jyräävät armotta ohi. Ulkonäön syyttäminen on tosi usein väärä & helppo tie tulkita tilanteita ja oikeuttaa oma tyytymätön tilanne.

Tähän ulkonäköön ja tämän sarjan väärinkäsitykseen nro 4 liittyen minulle tuli mieleen, että on hyvä muistaa erottaa ne tekijät, mitkä viehättävät ihmisessä ja mitä suhteelta halutaan. Koska harvoin ne ovat ihan samoja kenelläkään, joka voi aiheuttaa konflikteja.

Anonyymi, Ihan hauska tuo pelinaiskoe, joskus olen itsekin tuota blogia silmäillyt :)

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...